Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS IZVLAČENJE

Suparnici složni: Samo bjež'mo dalje od Dinama!

'sport....zagreb... 21.07.2009.  stadion Maksimir - uzvratna nogometna utakmica 2. pretkolo UEFA Liga prvaka, Dinamo - Pjunik / krunoslav jurcic, ivica vrdoljak Photo:Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
09.08.2013.
u 08:00

– Osim što mi je Dinamo drag, čujem da je i dosta jak pa bih radije izabrao Celtic ili Steauu. Također, rado bih izbjegao Basel i Plzenj – kazao je Ivica Vrdoljak.

Osječki stručnjak na klupi bečke Austrije Nenad Bjelica (41) imao je teško iskušenje na Islandu protiv Hafnarfjorðura. S igračem manje obranio je 1:0 iz prve utakmice i remijem 0:0 plasirao se u kvalifikacijsko pretkolo Lige prvaka.

– Strepili smo, a uopće nam to nije bilo potrebno, jer smo Islanđane u prvoj utakmici trebali pobijediti sa tri pogotka prednosti – kaže Bjelica, koji nestrpljivo, ali ne i sa strepnjom, iščekuje današnji ždrijeb.

Dobro da nismo nositelji

Gazde u Beču, naime, ne postavljaju Ligu prvaka kao imperativ.

– Mi smo svoj cilj ostvarili, osigurali smo još osam europskih utakmica te zaradili 3,5 milijuna eura (2,1 za plasman u 4. pretkolo, a 1,4 milijuna jamči ulazak u Europsku ligu, nap. a.) što je značajna injekcija za naš proračun od 20 milijuna eura – dodaje Bjelica.

Kakve su želje u ždrijebu?

– Ne poznajem potencijalne suparnike, ali mislim da su svi bolji od nas. Nije to traženje alibija, nego realnost, što ne znači da se predajemo unaprijed. Dobro je za nas da nismo među nositeljima, jer onda bismo odmah bili i favoriti i očekivanja bi bila veća. Čim nismo favoriti, naše šanse za prolaz se povećavaju.

Bi li Dinamo u 4. pretkolu bila loša ili dobra vijest za Austrijance?

– Dinamo bi bio dobra vijest samo zbog blizine Zagreba i lakšega putovanja. Bio bi to zanimljiv sraz, ali ga baš i ne priželjkujem. Dinamo sam gledao u prvoj utakmici s Folom. Ima puno novih igrača, no više od toga ne mogu reći jer ih ne poznajem – zaključio je Bjelica.

Vidimo se, ali na piću

Posljednji austrijski klub u Ligi prvaka bio je bečki Rapid prije devet godina. Osim Bjelice, plave u ždrijebu čeka i nekadašnji Jurčićev ljubimac u Dinamu, danas kapetan Legije iz Varšave Ivica Vrdoljak (29). Posljednju utakmicu za plave odigrao je 13. svibnja 2010. protiv Karlovca, a s Krunom je osvojio dva naslova prvaka u Dinamu.

– Nazvao sam Jurčića da mu čestitam na ulasku u 4. pretkolo i poželio da se sljedeći put vidimo u Zagrebu na piću na zimu – smije se Ivica, koji nikako ne želi susret s bivšim klubom.

– Osim što mi je Dinamo drag, čujem da je i dosta jak pa bih radije izabrao Celtic ili Steauu. Također, rado bih izbjegao Basel i Plzenj – kazao je Vrdoljak.

>> Predstavljamo moguće Dinamove protivnike u 4. pretkolu LP-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije