Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Radio Anteni

Šuker: Mogao bih i ja reći neke stvari o Ćiri, ali neću pljuvati...

šuker vida (1)
Radio Antena
08.05.2012.
u 14:30

U idućem statutu HNS-a treba stajati ograničenje koliko dugo netko može biti predsjednik, kaže Šuker.

– Nadam se da mogu pomoći hrvatskom nogometu! Imam želje i volje i željan sam rada! Nadam se da ćemo pomoći hrvatskom nogometu, da će biti gradnje kampova i reformi, da će liga biti manja. Ima dosta stvari koje ćemo morati izmijeniti, ali, eto, vrijeme će pokazati svoje i vidjet ćemo rezultate! – rekao je Davor Šuker gostujući u Jutarnjem šou Antene Zagreb.

Zaključio je da nije sve tako crno te da ima i lijepih priča u hrvatskom nogomet poput Dinama u Ligi prvaka te finala kupa.

Suzdržan i odmjeren Šuker je bio i komentirajući kontroverze oko lika i djela Vlatka Markovića:

– On mi je bio trener! Nisam čovjek koji želi pljuvati, želim da sve bude na jednoj pristojnoj razini. Želim mu sreću i uspjeh na europskom prvenstvu, ali ipak idemo podvući neku crtu. 'Ajmo reći da u idućem statutu HNS–a stoji ograničenje koliko dugo može netko biti predsjednik. Da postoje neke granice!

Malo je manje suzdržan Šuker bio komentirajući jučerašnju izjavu Ćire Blaževića koji je gostujući na Anteni rekao da je Šukerova tragedija to što sam sebe smatra genijalcem.

– Neka drugi govore o tome jesam li genijalan ili ne. Mogao bih neke stvari reći o Ćiri, ali ne želim! Uvijek sam se borio za istinu i ne želim je iskorištavati da bih mogao popljuvati drugoga! Ipak je Ćiro bio naš izbornik, ipak je bio treći na svijetu. On je legenda i na tome ću ostati ! Želim mu veliku sreću, puno zdravlja i da bude trener u ligi petice – poručio je bivšem izborniku Šuker.

Šuker je na Antenu prije svega došao pozvati navijače na Maksimir kako bi bodrili svoj klub na subotnjoj utakmici protiv Splita kojom će obilježiti vrhunac Dana Dinama te rođendan kluba. Antena ovih dana ugošćava nogometne legende povodom Dana Dinama pa se Šuker osvrnuo i na godine koje je sam tamo proveo:

– U Dinamu sam bio dvije godine i zabio 34 gola. Volim statistiku. Kad god te netko napada, onda se treba braniti statistikom. Volio bih stvarno da dođu navijači. Igramo mi stariji, bit će i ćelavih i debelih! Bit će zanimljivo! – pozvao je Šuker navijače na Maksimir.

Vidno razočaran odnosom klubova i navijača Šuker je nastavio:

– Praznih stadiona i dvorana ima i u drugim sportovima, ali to se riješilo. Jesu li to ti PR-ovi? Taj marketing treba raditi. Navijače treba naviknuti da plate kartu. Danas, ako mu daš četiri kart,e kaže što mu nisi dao 15. Treba ipak malo vidjeti zašto je nekad bilo da su stadioni bili puni, a zašto danas nisu. Treba dogovoriti sastanke, razgovarati. Nedopustivo je razmišljanje: "Ako ne dobijemo svoja prava, bacat ćemo baklje." Navijač je da bodri! Može iskazati svoje negodovanje nedolaskom na stadion! Ali ne i da pravi nered i da onda ljudi zbog toga neće dovesti svoju djecu na stadion. Moramo pomoći klubovima, ne samo Dinamu nego i cijelom hrvatskom nogometu da imamo što više navijača. Na tome treba raditi. To je naša formula za uspjeh hrvatskog nogometa! – smatra Zlatna kopačka SP-a 1998.

Uoči sutrašnjeg finala kupa protiv Osijeka govorio je jutros Dinamov Domagoj Vida kojeg više od samog nogometa muči lokalpatriotizam:

– Teška je utakmica jer ipak je finale kupa. Igrali smo prvu utakmicu 0:0. Igram protiv svojih bivših suigrača. To mi je malo čudno, malo teže, ali "prešaltat" ću se. "Prešaltao" sam se i u Osijeku. Vjerujem u svoju momčad, nadam se da ću osvojiti i drugi trofej ove godine! – rekao je Vida i dodao da jedva čeka Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

– Imamo tešku skupinu i ključno je dobro proći prvu utakmicu. Nju je najteže proći na europskom prvenstvu. Nadam se da ćemo osvojiti ta prva tri boda i nadam se da će nam Španjolci pomoći da natovare Talijane i da tu bude jedna naša prednost. Iako će biti teško, nadam se prolazu u drugi krug. Idemo korak po korak i ja se nadam jednom dobrom uspjehu!

Šuker je ponudio još nekoliko rješenja za spas hrvatskog nogometa:

– Ulaganje u mlade uvijek se vraća. Mislim da su neki klubovi kod nas instantno htjeli napraviti rezultat, dovesti Brazilce, Argentince... Uložiti 30 i zaraditi milijune. To danas nije lako. Da je tako lako, mi bismo našli ovdje na radiju vaše rodbine i napravili od njih jedno 10-15 igrača, zaradili neku lovu, ali to nije formula! Treba raditi dugoročno, treba ulagati u škole. Mislim da je Dinamo napravio rezultat. Prodati igrača nije jednostavno i nije lako na kraju krajeva. Zbog akademije u kojoj sam radio, znam da su veliki problem u hrvatskom nogometu roditelji. Oni su zaokupljeniji od djece. Djeca su zdrava i presretna što igraju, treniraju i nasmijana su. Treba imati i trenere nasmijane. Trebamo ulagati i platiti adekvatan rad koji će ti se sutra vratiti, a sve ovo što ide "gurni moga, daj pomozi, imam jednoga koji igra, koji je dobar", a na kraju ne završi ni u svojoj ulici.

Šuker je za kraj otkrio i da mu je najdraži gol u karijeri rolanje Köpkea u Manchesteru te da je nakon glazbenog debija u duetu s Juliom Iglesiasom dobivao i druge glazbene ponude, no da glazba ipak nije njegov sport.

Komentara 34

JA
JackRussell
15:06 08.05.2012.

Hrvatskoj medijskoj mafiji, kao i neinteligentnim navijačima najviše smeta što je Šuker na strani Zdravka Mamića, zato ga mrze, rugaju mu se...eto jedan Ćiro sam sebe naziva daleko većim epitetima od branda, pa ga nitko ne proziva. No, ne čudi, Igor Štimac, čovjek koji iz kuće ne smije izaći bez pratnje dvojice tjelohranitelja, u šaci drži kompletno nogometno novinarstvo.

CH
chemica
15:14 08.05.2012.

Isto tako bi u idućem statutu HNS-a trebalo stajati da se pravomoćno osuđeni kriminalci ne smiju kandidirati za funkciju predsjednika HNS-a. To je Šuki koji mnogo voli TUĐE zlatnike \"zaboravio\" predložiti. Hrvatskoj trebaju sposobni i MORALNI ljudi. Zato Davor Šuker ne smije postati novi gazda hrvatskog nogometa.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:41 08.05.2012.

Ako sam dobro čuo na radiju jutros, Brend je u jednom trenutku, kao dokaz koliko je ozbiljan posao u HNS-u, rekao da je jučer bio tamo \"do tri, pola četiri popodne\". Nije, doduše, rekao kad je došao na posao. Čovjekk je pao s Marsa. Kad ga predstavljaju u medijima, ispod imena bi trebalo pisati \"legenda\", jer u njegovoj glavi on je hodajuća legenda. Kao Mišo Kovač. Jedno je kad te drugi zovu legendom, ali kad ti sebe gledaš kao legendu, onda ne možeš funkcionirat u normalnom svijetu. Brend je Mišo Kovač hrvatskog nogometa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije