Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska U-17

Stižu novi vatreni: Mladi Hrvati favoriti za zlato na EP-u

'24.03.2013., Split - Clanovi U-17 reprezentacije, nakon jucerasnje pobjede nad Francuskom cime su se plasirali na Europsko prvenstvo, jutros su prosetali gradom i druzili se s gradjanima.  Photo: Ivo
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
24.03.2013.
u 21:37

Izbornik Gudelj: Ovo je najveći uspjeh Hrvatske u povijesti mlađih kategorija. Izbacili smo velesile!

Slavi se ta maksimirska pobjeda Hrvatske nad Srbijom, ona je stvarno čudo, razgalila nam je srca. U sjeni velikog uspjeha Štimčeve vrste reprezentacija U-17 u posljednjem kvalifikacijskom kolu za odlazak na Europsko prvenstvo napravila je nešto spektakularno.

Mnogi im nisu vjerovali

Utakmicu prije kraja naši u utorak u Sinju igraju protiv Belgije. Alen Halilović, Josip Bašić i društvo osigurali su Euro na impresivan način. Najprije su pobijedili Španjolsku (3:2) pa Francusku (1:0).

– Ovo je najveći uspjeh Hrvatske u povijesti mlađih kategorija. Bili smo mi i treći i četvrti u Europi, ali ovo što smo napravili nešto je izuzetno. Nikada nismo izbacili dvije takve velesile poput Španjolske i Francuske. Zna se što Španjolska znači u svijetu nogometa, a mi smo je pobijedili. A da ne govorim o pobjedi nad Francuskom koju smo izvojevali bez pet standardnih igrača. U redovima Francuske ima četiri-pet svjetskih klasa, nekoliko njihovih igrača igra za seniorske momčadi – kaže nam izbornik Ivan Gudelj.

Zna taj slavni igrač što govori, već sedamnaest godina vodi naše mlade selekcija. Kada je najavljivao da ovi klinci mogu preko Španjolske i Francuske, bilo je puno onih koji mu nisu vjerovali.

– Od prvog sam dana vjerovao da idemo dalje. Nisam to govorio iz neke kurtoazije ili da svojim igračima podignem samopouzdanje. Moj optimizam je bio temeljen na pobjedama, osvojili smo šest od sedam turnira, pobjeđivali Italiju, Njemačku, Meksiko, a to su sve vrhunske reprezentacije. Usto, ova momčad ima nešto što druge reprezentacije nemaju, taj pobjednički mentalitet i zrelost kao da su seniori – rekao je Gudelj.

Naši mladići predstavili su se u najboljem svjetlu pred brojnim skautima. Cijela nogometna Europa bila je u Sinju i Dugopolju, pratila pobjede nad Španjolskom (3:2) i Francuskom (1:0). Grupa u kojoj je igrala Hrvatska u svijetu nogometa nazvana je "skupina smrti".

Da su se Španjolci ili Francuzi slučajno plasirali na Euro, onda bi bili favoriti za prvo mjesto. Sad ta uloga pripada Hrvatskoj.

– Cilj je osvojiti prvenstvo Europe. Nema velike filozofije, pa pogledajte ovu utakmicu Hrvatska – Srbija, 95 posto igrača bilo je u mlađim kategorijama. Naš je osnovni projekt stvaranje igrača za-A reprezentaciju, rezultat je nadgradnja.

>>>Hrvatska U-21 pod vodstvom braće Kovač razbila Švedsku sa 3:0

Komentara 3

MA
Majur
08:04 25.03.2013.

Sa ovim klincima nema zime za nas nogomet...uz to imaju sjajnog izbornika Gudelja koji bi imao svjetsku karijeru da ga bolest nije sprijecila,covjek je bio "zvijer" od igraca!

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:45 25.03.2013.

Bravo decki,....cestitke na ovom uspjeku......pamet u glavu, biti vrijedan i profesionalan i ostati pri zemlji.

OB
-obrisani-
16:06 25.03.2013.

Super Vatreni! A sada do kraja! Sada na vrh Svijeta, kome god to smeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije