Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN MANDATOM

Štimčeva poruka HNS-u: Ako ne odemo na SP, oni su odgovorni

Štimac naočale
Sanjin Strukic/PIXSELL
27.10.2013.
u 17:16

- Mi nismo zadnje četiri utakmce imali ni glavu ni rep, ja sam za to odgovoran i ja to prihvaćam kao svoju grešku - rekao je bivši izbornik Igor Štimac.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac u razgovoru za HRT progovorio je o svojoj smjeni s klupe Hrvatske.

Za početak je prokomentirao ždrijeb koji nam je donio Island.

- U početku je bila nervoza, nestrpljenja, ali kada smo izvukli Island bio sam zadovoljan jer Island je ipak bio najpoželjniji protivnik. Kada je Hrvatska u pitanju, uvijek mi je na prvom mjestu, bez obzira na sve, tu nema onda ničeg drugog.

Hrvatska je igrala loše pod Štimčevim vodstvom, a on je to ovako objasnio.

- To je nastavak onog što nas je pratilo zadnje četiri godine kada smo imali  uvijek problema protiv momčadi koje su se branile. Ja sam to hito mijenjati, a istovremeno i ostvariti rezultat. To mi se na kraju obilo u glavu. Mi nismo zadnje četiri utakmce imali ni glavu ni rep, ja sam za to odgovoran i ja to prihvaćam kao svoju grešku.

Iako je Štimac najavio kako će njegov odlazak povući odlazak Mamića i Šukera, bivši izbornik nije otišao tako daleko.

- Sve bedaste najave oko mojih teških izjava su bespredmetne. Istina je da je vodstvo HNS-a moglo dati meni priliku u dodatne dvije utakmice kvalifikacija. Ali nisu. Ako ne uspijemo u dodatnim kvalifikacijama onda je odgovornost za neuspjeh potpuno njihova - rekao je Štimac te dodao:

- Sve ono što je prethodilo mom dolasku na mjesto izbornika, kulminiralo je onako kako je jedino moglo ispasti. Ja sam imao podršku Saveza s figom u džepu.
Očito je da je Davoru (Šukeru, op.a.) i onima koji su u Izvršnom odboru u situaciji kada u skupini imamo Srbiju bio potreban netko poput mene, tko će se znati nositi s medijskim pritiskom i tko će znati mobilizirati momčad i sve oko momčadi za takve utakmice. No, očito su moje kvalifikacije završile kad su završile utakmice sa Srbijom.

Štimac tvrdi kako nema Šuker i Mamić ne rade jedan protiv drugog.

- Ne vidim duel, to je možda projekcija nekih medijia. Ne vidim po kojim bi kriterijama oni mogli voditi borbe.

Štimac je zadovoljan ostvarenim rezultatom na klupi Hrvatske.

- Ja mogu biti zadovoljan ostvarenim rezultatima. A sada nije vrijeme u kojem trebamo nekoga napadati, već trebamo skupiti glave. Island će biti teška prepreka, igrači će trebati odigrati angažirano i disciplinirano kako bi se ovaj protivnik riješio.

Za svog nasljednika na klupi, Niku Kovača, smatra kako je pravi izbor.

- Niko je pravi izbor, ali neka ne očekuje da će ga se štedjeti. Izbornički posao  je težak. Mi smo imali dobro suradnju dok je bio izbornik mladih. Ukoliko bude imao pravu podršku mogao bi duže vremena ostati izbornik.

Za kraj se osvrnuo i na to da će reprezentacija utakmicu protiv Islanda igrati na Maksmiru.

- Meni je žao što je kod IO HNS-a nestalo razumljevanja. HNS je tu mogao pomoći reprezentaciji, samo je trebalo imati malo više senzibiliteta. Ono što se stvorilo oko Dinama sada se prenosi na reprezentaciju, a to upravo donosi igranje na Maksimiru - zaključio je Štimac koji je istaknuo kako mu se ne žuri pronaći novi posao, već želi provesti vrijeme s obitelji.

>> Štimac napokon progovorio: Očito sam Šukeru trebao samo za Srbiju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije