Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE NE LAŽU

Štimac najgori hrvatski izbornik: Osvojio mizernih 56,7% bodova

Igor Štimac (1)
Goran Stanzl/Pixsell
16.10.2013.
u 08:36

Poraz na Hampden Parku od Škotske 2-0 bio je treći u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Štimac je tako postao prvi izbornik koji je uspio izgubiti tri utakmice u jednom ciklusu.

Igor Štimac u Škotskoj je vjerojatno sjedio posljednji put na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon novog debakla ponudio je ostavku koju će Izvršni odbor HNS-a prihvatiti, najavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

A Štimac je u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu postavio nekoliko rekorda, nažalost za njega, negativnih.

Poraz na Hampden Parku od Škotske 2-0 bio je treći u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Štimac je tako postao prvi izbornik koji je uspio izgubiti tri utakmice u jednom ciklusu. Od te tri, dvije je izgubio na Maksimiru, od Škotske 1:0 te Belgije 2:1.

Hrvatska je u deset utakmica osvojila samo 17 od mogućih 30 bodova, što je mizernih 56,7 posto osvojenih bodova.

Samo zahvaljujući golu Aquillanija za Italiju u sudačkoj nadoknadi za remi 2:2 protiv Danske Hrvatska nije najgora drugoplasirana reprezentacija, već će kroz dodatne kvalifikacije imati priliku popraviti loš dojam iz kvalifikacija. Dakako, s novim izbornikom na klupi.

Od Švicarske do Škotske

Štimac je klupu reprezentacije naslijedio od Slavena Bilića kojeg je često kao komentator znao kritizirati, ali njegov početak na klupi završio je debaklom. Na Poljudu ga je u kolovozu prošle godine Švicarska pobijedila 4:2. Debaklom je počeo, debaklom je i završio mandat na klupi, porazom od Škota na Hampden Parku 2:0.

>> Štimac ponudio ostavku! Šuker: Igor više neće biti izbornik!

>> U doigravanje s Nikom Kovačem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije