Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava utakmice

Štimac: Bodrite naše, ali ne mržnjom prema Srbiji

Igor Štimac, portal (1)
Slavko Midžor/Pixsell
19.03.2013.
u 12:12

-Zahvalni smo gospodinu Platiniju što toliko brine o nama. Iako problema s navijačima ima mnogo više u drugom zemljama nego kod nas

Izbornik Štimac pojavio se na konferenciji za novinare uoči utakmice Hrvatske i Srbije. Kazao je kako stožer i igrači iz humanitarne zaklade Vatreno srce daju 150.000 kuna u humanitarne svrhe. Udruzi Hrabra djeca 10.000, Nataši Popović za operaciju 25.000, Marijanu Kaldiju, koji boluje od PTSP-a 5000, Atiliju Kapoviću s Paga koji boluje od epilepsije 10.000 te te Bolnici u Klaićevoj za Endoskopske instrumente 100.000 kuna. Zatim je krenuo odgovarati na pitanja.

Znate li sastav za utakmicu?

- Vi znate da sastav određujemo noć uoči utakmice, možda čak i jutro na dan utakmice, nećemo žuriti. A koga god izaberemo, učinak će biti onakakav kakav priželjkujemo. Svaki od naših igrača ostavit će dušu i tijelo kako bi donijeli radost našim navijačima.

Kako ćete se snaći kad igrate samo pred domaćim navijačima?

- Ne znam, vidjet ćemo. Draže mi je kada su samo naši navijači na tribinama, a nije mi mrsko ni kad su suparnički, ili kad su oni u većini kao protiv Belgije. Ovo je prilika da apeliram na naše navijače da njihovo bodrenje bude vjetar u leđa našim igračima, ali ne mržnjom prema suparniku, nego samo ljubavlju prema našima kako bismo svima, osobito Uefi koja nam dijeli packe pokazali kako se navija za svoju reprezentaciju.

Jedan Škot tada je pitao 'Kako gledate na Platinijeve prijetnje izbacivanjem?' Pitam to kao Škot, jer bismo mi od toga mogli imati koristi, što je izazvalo smijeh u dvorani.

-Zahvalni smo gospodinu Platiniju što toliko brine o nama. Iako problema s navijačima ima mnogo više u drugom zemljama nego kod nas. Mi imamo kapacitet i volju pokazati da smo velike nogometne nacije. - odgovorio je Štimac na engleskom.

Bi li vam ova pobjeda bila draža nego 91. Hajduka nad Zvezdom?
- To se ne može mjeriti, jer ono je bio klupski trofej, ali, kada me već pitate, za mene je nacionalni predznak uvijek na prvom mjestu i rezultat Hrvatske uvijek mi je u prvom planu.
Je li ovo najveća utakmica vaše karijere?
- Očekujem da ću u treneroj karijeri imati mnogo većih utaklmica, i za trenere je svaka sljedeća najvažnija. Međutim, ono što ovu čini različitom od ostalih je to što ćemo moji igrači i ja po njima ostati obilježeni čitav život, a sve ostale padat će u zaborav. Ove protiv Srbije će se pamtiti!
Kakav je dojam nakon prvoh treninga?
- Odličan, morao sam ih zaustavljati, kočiti. Mandžukić je htio ostati još pola sata, ali nisu bili uvjeti - kazao je Štimac.
Pojasnio je kako plavi dresovi nisu naš odabri nego će o tome odlučiti delgat na sastanku prije utakmice-
- Nije dres toliko bitan koliko ono što nosimo u srcu.

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:07 19.03.2013.

Izbornik Štimac pojavio se na konferenciji za novinare uoči utakmice Hrvatske i Srbije. Kazao je kako stožer i igrači iz humanitarne zaklade Vatreno srce daju 150.000 kuna u humanitarne svrhe. Udruzi Hrabra djeca 10.000, Nataši Popović za operaciju 25.000, Marijanu Kaldiju, koji boluje od PTSP-a 5000, Atiliju Kapoviću s Paga koji boluje od epilepsije 10.000 te te Bolnici u Klaićevoj za Endoskopske instrumente 100.000 kuna. Zatim je krenuo odgovarati na pitanja. >>>>> Svaka vam cast decki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar H/S/P
H/S/P
18:14 19.03.2013.

Tako je.

K7
Kiki 7
19:12 19.03.2013.

Sve koji idu na utakmicu upozoravam da se čuvaju provokatora novih udbaša koji će sigurno htjeti izazvati nekakve incidente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije