Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP2013, 3. kolo

Stao Kril Lazarov, stala Makedonija

'Spain\'s Julen Aguinagalde lays on the floor during Handball Euro 2010 match Slovenia vs Spain in Innsbruck, Austria, 28 January 2010. The match ended 32-40. Photo: Jens Wolf/DPA/PIXSELL'
'A3632/_Jens Wolf/DPA/Pixsell'
15.01.2013.
u 20:18

Donosimo rezultate trećeg kola Svjetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Španjolskoj

Rukometaši Makedonije doživjeli su prvi poraz na svjetskom prvenstvu. U utakmici s malo pogodaka pobijedio je Island (19:23). Oba vratara, Ristovski i Gustavsson imali su po 16 obrana, a Kiril Lazarov postigao je tek četiri pogotka, uz šest promašaja. Ni 16 pogodaka braće Simonet nisu bili dovoljni da Argentina iznenadi Njemačku (27:31).

U našoj skupini Španjolska se poigrala sa Australijom pobijedivši sa 40 pogodaka razlike (51:11). Egipat je na poluvremenu vodio sa četiri razlike protiv Alžira, no afrički derbi na kraju je završio bez pobjednika pa će putnika u osminu finala, u slučaju da ove dvije reprezentacije budu imale isti broj bodova, odlučivati bolji omjer primljenih i datih pogodaka. Zanimljivo je da obje reprezentacije do kraja turnira igraju protiv Australije.

Slovenci misle ozbiljno, mogu i bez Špilera

Kada je nekolica hrabrih rukometnih stručnjaka istaknula Sloveniju kao moguće iznenađenje ovog svjetskog prvenstva bio je velik broj onih koji su se samo nasmijali. Pogotovo jer su Slovenci došli bez svog ponajboljeg igrača, Davida Špilera.

No, da Slovenci misle ozbiljno osjetili su Poljaci koji su u dramatičlnoj završnici izgubili (24:25). Po osam pogodaka postigli su Mačkovšek i Dolenec,a  vratar Prošt imao je 13 obrana. Pobijedi li Slovenija Srbiju evo ih na prvom mjestu skupine.

Skupina A:
Njemačka - Argentina 31:27
Tunis - Crna Gora 27:25
Francuska - Brazil 27:22

Skupina B:
Katar - Rusija 22:29
Makedonija - Island 19:23
Danska - Čile 43:24

Skupina C:
Južna Koreja - Bjelorusija 20:29
Srbija - Saudijska Arabija 30:20
Slovenija - Poljska 25:24

Skupina D:
Alžir - Egipat 24:24
Španjolska - Australija 51:11
Hrvatska - Mađarska 30:21

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije