Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA - SRBIJA 13.30

Srbi s malo nade na Nijemce

'Ghana\'s striker Prince Tagoe (C) fights for the ball with Serbia\'s defender Nemanja Vidic and midfielder Dejan Stankovic (R) during their Group D first round 2010 World Cup football match Serbia vs
'NATALIA KOLESNIKOVA'
18.06.2010.
u 08:19

Prije dvije godine, 12. lipnja 2008., napisao sam "odu" Slavenu Biliću. U briljantnoj taktičkoj utakmici, svojoj najboljoj u četverogodišnjem mandatu na klupi Hrvatske, u Klagenfurtu je srušen slavni Elf.

Srna i Olić bili su strijelci, a svih 14 igrača junaci znamenite pobjede. Nažalost, u međuvremnu Bilić nije bio u formi iz Koroške, ostale su te lijepe uspomene, jučer sam sjedio na presici Radomira Antića, izbornika Srbije, koji spas traži baš ovdje, u Port Elizabethu, protiv više-manje istih Nijemaca.

Jeste li gledali utakmicu u Klagenfurtu, može li vam ta utakmica eventualno nešto otkriti, pomoći?, pitao sam Antića.

– Gledao sam, Hrvati su igrali jako dobro. No, ovo je nešto posve drugo, prošle su dvije godine, a uza to povijest nam ne ide baš u prilog, s Nijemcima smo uvijek igrali neizvjesne utakmice, te uglavnom gubili.

Kad su se ugasili mikrofoni, Antić je srbijanskom kolegi šapnuo:

– Mi imamo samo jednu šansu, jedan put. Moramo im uzeti loptu i čuvati je što je više moguće.

Tako je Bilić uspio u Klagenfurtu. Antić je uoči bitke zapljeskao Nijemcima: – Igramo protiv najbolje momčadi na turniru, barem što se 1. kola tiče. No, nemamo izbora – zaključio je Antić.

Thomas Sanevaald, njemački fizoterapeut, kojeg je u hrvatsku nogometnu reprezentaciju svojedobno doveo Niko Kovač, pojavio se u Port Elizabethu. Ali, nije u stožeru Elfa, napadač Ajaxa Marko Pantelić iznajmio je Thomasa, koji ide za mirisom novca, te je danas jedan od bitnih kotačića Srba.

Vjerojatno je prekrižio "kockaste" zauvijek, ako nije, vjerujem da će Bilić prekrižiti njega, jer mi imamo dobrih fizioterapeuta. Tri tisuće srbijanskih navijača stići će danas do 13.30 u Port Elizabeth.

U strahu od novog "bombardiranja" Nijemaca, koji su blistali na početku. Srbijanski novinari nisu optimisti, kažu da su se "uganuli", te da su oni svoju vuvuzelu ovdje "izduvali". Vjerujem da kod kuće nikome ne bi bilo krivo da Srbi sutra krenu kući.

Ključne riječi

Komentara 10

14
14words
09:44 18.06.2010.

Alles fur Deutchland!!

OB
-obrisani-
10:57 18.06.2010.

Zandaru VL-ov! Servska nogometna reprenzentacija pobjedila Njemacku 9:0 i kasnije postala svjetski prvak! PS:To je novi naslov nastavka Harry Potterove bajke za djecu,idiote i serve!

DU
Deleted user
09:09 18.06.2010.

Nijemci su na desnom boku babymakers odnosno tamo, u desnoj polušpici se rađaju te čudesne lopte koje na kraju samo nabiju u gol kad stignu u 16m. Ne smeta njima ni ta nova lopta niti protivnik. Jao si ga svima koji ih budu imali za protivnika, uključivo Srbija danas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije