Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL, sedmo kolo

Split demolirao Osijek, na Parku mladeži slavio 4:0

Istra Split (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
25.08.2013.
u 23:02

Split je ovom pobjedom skočio na ljestvici i sada se nalazi na sedmom mjestu

Nakon serije od pet utakmica bez poraza Stanku Mršiću svanulo je sunce. Split je s uvjerljivih 4:0 (1:0) svladao Osijek. Vodeći pogodak postigao je Mate Bilić u 12. minuti iz jedanaesterca. Baš je Bilića u kaznenom prostoru srušio iskusni Valentin Babić, sudac Dalibor Mlakar još mu je pokazao i crveni karton. Tada je praktički utakmica bila zaključena. Do tog trenutka čak je Osijek, kojeg je po prvi put s klupe vodio Davor Rupnik imao neke prigode.

- To isključenje, pojedinačna greška, usmjerilo je utkamicu, poslije smo pokušali blokirati bokove - rekao je Rupnik.

Split je rutinski do kraja odradio utakmicu, došao do bodova bez nekog većeg napora. Bilić je u prvom dijelu pogodio vratnicu, jednom je Vojnović ugrozio Matkovićeva vrata. U drugom dijelu Glavina je također pogodio vratnicu, a Osijek s igračem manje nije imao snage ugroziti Splićane. Mršić je bio bez Križanca, Rebića, Ercega i Dujmovića, a Bellea je u igru ubacio u 72. minuti. Minutu kasnije Kamerunac je postigao pogodak na asistenciju Glavine. Odličnim udarcem na 3:0 u 80. minuti povisio je Glavina, a konačnih 4:0 u 90. minuti, nakon ubačaja Mršića, postavio je Vojnović.

- Napokon nam se otvorilo, sve pohvale igračima na visokoj pobjedi. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. Moramo unaprijediti igru, biti još brži - kazao je Mršić.

Inače, Rebić je utakmicu pratio iz lože, još uvijek nije konkretiziran njegov odlazak u Fioretinu za 5 milijuna eura, ali izvjesno je da će Splitov reprezentativac prema Italiji. Vrijedi zabilježiti i jednu zanimljivost, četvrti sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke uoči utakmice imao je sreću nesreći. Na auto cesti, nešto prije Dugopolja, dok je vozio prema Splitu, izletio je s ceste. Automobil je uništen, Vučkovu srećom nije bilo ništa, policijskim je kolima stigao do Parka mladeži i odradio svoj posao.

>>Rijeka i dalje 'gazi': U Kranjčevićevoj pao i Dragovoljac

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije