Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAR U PET SLIKA

SP bizarniji nego ikad prije

Maradona
Foto: AFP
1/5
28.06.2010.
u 08:50

Nepodnošljive vuvuzele, lopta koja izluđuje, engleski navijač koji je zalutao u svlačionicu i Maradona obilježili prvi dio SP-a.

Ulazim u treći tjedan života u JAR-u, brojim dane do povratka i nadam se da će na SP-u do kraja pobijediti dobar nogomet, da više nitko neće biti opljačkan, da Al-Qa'ida neće svratiti ovamo, na kraj svijeta. Izabrao sam šest stvari o kojima se najviše priča u Južnoafričkoj Republici na Svjetskome prvenstvu.

1. Maradona gađa krive mete

Vjerojatno pripadam onoj rijetkoj skupini novinara kojima Diego Armando Maradona sve više ide na živce.

Ali doista me iritira njegov obračun s cijelim svijetom. Naime, napast će Pelea zato što je mnogima bolji igrač od njega, prozvat će Platinija, kojega ni ja ne simpatiziram, ali poštedjet će Blattera, puno većeg "gangstera". Njega štedi jer se boji da ga to ne bi stajalo osvete na SP-u. Nerijetko je u svojim izjavama licemjeran, ali svi mu opraštamo sve njegove budalaštine i grijehe jer je bio velik, zapravo najveći nogometaš. Za mene će to ostati i nakon JAR-a, ali kada već toliko priča, morao bi početi pogađati "prave mete", a ne sporedne.

2. Napad i pljačke na turiste

Spavam sa svim dokumentima, karticama, sitnim novcem u hotelu Town Lodge pokraj aerodroma u Johannesburgu. Okolo su žica, dvije stražarske kućice i osiguranje koje nikad ne spava. To je Fifin hotel. Nažalost, neki strani kolege nisu imali sreće. Bilo je pljački, razbojstava, ali na početku turnira. Zasad su se razbojnici primirili. No, svugdje se osjeća nelagoda, dakako, i strah.

3. Vuvuzele

Ne poznajem nikoga kome taj čudnovati instrument što proizvodi buku jaču od prelijetanja putničkoga zrakoplova već ne ide na živce. Razmišljalo se i o tomu da se ljudima koji ulaze na stadion oduzmu vuvuzele, a rasprodani su i čepići za uši kojima se svi bore protiv njih. Ali ništa nije pomoglo. Smeta buka igračima, sucima, navijačima, s njom ovdje u JAR-u liježem i ona me budi. No, iz Zagreba sam već dobio na desetke narudžbi. Ne kupuj ništa, osim vuvuzela. Male, plastične, koje se najbolje prodaju mogu se nabaviti i za 30 kuna, a prijatelj je rekao: – To mi je posljednji adut u borbi protiv supruge.

4. Gost u svlačionici

Engleski navijači, s kojima sam se družio u Port Elizabethu rekli su da je Pavlos Joseph budala, a, k tomu, nije ni Englez. Riječ je o navodnom engleskom navijaču koji je na stadionu tražio zahod, a završio u svlačionici engleske nogometne reprezentacije nakon remija s Alžirom. Napao je Beckhama, igrače nazvao izdajicama. Engleski navijači ga osuđuju, a neki bi voljeli da im dopadne šaka.

5. Jabulani izludio sve

Adidas je tijekom povijesti za svako svjetsko prvenstvo izradio loptu. Ovoj u JAR-u ime je jabulani, ali žale se baš svi. Nije dobra igračima – jer je ne mogu kontrolirati, ali ni vratarima – jer ne mogu nikako predvidjeti njezinu putanju. Puno je pritužbi, ali u Fifi i Adidasu ne reagira nitko. A i kako će, pa već je pola prvenstva prošlo, turnir će i završiti, a jabulani, koji ovdje u službenim dućanima stoji 250 eura, ostat će suvenir. Pokušao sam tehnicirati i nisam primijetio ništa neobično.

Komentara 11

SA
SI aka SI
11:06 28.06.2010.

vidiš flak, tebi smeta maradona, a slušat ćeš ga još deset dana, zamisli onda kak je nama koji moramo tebe slušat i gledat još godinama

CR
croPOLIT
12:43 28.06.2010.

joj a ja sam se nakon prve recenice pitao: Pa jeli to moguce? Vozim sa misem prema pocetku clanka i ono: DA! Moj: Flak!

M2
maestro-25
09:15 28.06.2010.

Janeze, ti bi vec sam sebi trebao biti dovoljno bizaran... nemoras traziti nove teme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije