Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa America

Šok na Copi: Argentina ispala od Urugvaja

Argentina
17.07.2011.
u 10:21

Veliki šok na Copa Americi! Domaćin Argentina ispala je u četvrtfinalu od Urugvaja, nakon izvođenja jedanesteraca 4:5 (1:1).

Vodstvo Urugvaju u 6. minuti donio je Diego Perez u 6. Nije se dugo trebalo čekati na uzvrat Argentinaca koji su izjednačili već u 18. minuti nakon odličnog ubacivanja Messija i pravovremenog utrčavanja Higuaina koji je glavom proslijedio loptu u mrežu za 1:1. Urugvaj je od 39. morao igrati s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen strijelac vodećeg pogotka Perez.

No, Argentinci otpor Urugvajaca nisu mogli slomiti niti s igračem više.Rezultat se nije mjenjao do kraja regularnog djela utakmice kada je u 87. minuti isključen kapetan Argentine Javier Mascherano.

U produžetku je Argentina imala bolje prilike, no Muslera je na vratima od 18. minute bio nesavladiv. Nakon 120 minuta krenulo je izvođenje jedanesteraca.

Napadač Manchester Cityja Carlos Tevez promašio je jedanaesterac u trećoj seriji za Argentinu, dok su svi Urugvajci bili precizni. Završilo je 5:4 i slavlje u Santa Feu moglo je početi, ali ne za domaćina.

Domaći navijači bučnim su povicima i zvižducima ispratili Messija i društvo s terena.

"Ne bih rekao da je eliminacija neuspeh. Imali smo osvojiti turnir, radili smo na tome, ali nismo uspjeli. Sada moramo nastaviti unaprijeđivati igru kako bismo konačno stigli do najvažnije stvari, osvajanja Svjetskog prvenstva - rekao je izbornik Sergio Batista ne želeći sam sebi priznati da je na pragu otkaza.

Novinari su željeli čuti  Batistino mišljenje o igri Lea Mesija.

- Imao je vrlo dobro prvo poluvrijeme, u drugom je nažalost pao, kao i cijela momčad - rekao je Batista.

- Ovo je povijesni dan za Urugvaj, igrali smo i protiv 50.000 bučnih domaćih navijača. Zaslužili smo ovu pobjedu jer smo se odlično odupirali i s igračem manje - rekao je napadač Urugvaka i Liverpoola Luis Suarez.

U polufinalu će Urugvajci igrati protiv Perua, koji je s 2:0 svladao Kolumbiju. Do odluke je došlo tek u produžecima, prvo je Lobatn u 101. minuti zabio za 1:0, a konačan rezultat u 111. minuti postigao je Vargas.

Kolumbijski tragičar bio je napadač Porta Radamel Falcao, koji je u 66. minuti zapucao jedanaesterac.

Ključne riječi

Komentara 9

CP
copy paste
12:06 17.07.2011.

sad se vidi razlika u mesijevim igrama u barceloni i reprezentaciji.nije sve u mesiju,nešto je i u igračima iza njega koji mu osiguravaju lopte i valjane akcije.kad to izostane mesi postaje smrtnik kao i svaki drugi.

UN
unbekant
12:36 17.07.2011.

bolji idu dalje,uvjek bilo tako, ko je Argentina da mora uci u cetvrtfinale.

SR
srnjak
11:29 17.07.2011.

evo sad mesije u splitu na utakmici ... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije