Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Šok u Barceloni: Vilanovi se vratio zloćudni tumor, odlazi s klupe?!

Tito Vilanova (1)
19.12.2012.
u 13:07

Španjolski mediji već nagađaju o povratku Pepa Guardiole zbog ovih izvanrednih okolnosti

Sve je jučer u Kataloniji stalo. Barcelona je obavijestila da Tito Vilanova odlazi s mjesta trenera prve momčadi zbog zdravstvenih problema. Naime, Vilanovi se nakon godinu dana vratio zloćudni tumor parotidne žlijezde (slinovnice). Strategu Katalonaca u studenome prošle godine operacijom je uspješno uklonjen tumor, no sada je otkriveno da mu se vratio. U Barceloni kažu da ga očekuje nova operacija. U klubu su otkazane sve aktivnosti, konferencije za novinare, božićni domjenak... Španjolski mediji pišu da su u klubu već stupili u kontakt s Pepom Guardiolom, čovjekom kojeg je Vilanova naslijedio.

Stvorio Messija i Piquea

Tako je šok potpuno zasjenio uspjeh momčadi koja će, po svemu sudeći, opet osvojiti naslov prvaka. Prednost pred Realom je 13 bodova, no to je sada u drugom planu.

"Ovo je tužan dan", napisao je Xavi na svom profilu na Twitteru.

Iako nikada nije stekao afirmaciju kao Barcelonin igrač, Vilanova je prve nogometne korake napravio u La Masiji gdje je još od 1984. godine dijelio svlačionicu s Albertom Ferrerom, Guillermom Amorom, Carlesom Busquetsom i Josepom Guardiolom. S Pepom je još iz tog doba postao najbolji prijatelj. Njegova trenerska karijera počela je u kadetima Barcelone gdje je trenirao Fabregasa, Piquea i Messija. Nakon toga uslijedio je Guardiolin poziv u B momčad Barcelone u kojoj je afrimirao nekoliko danas standardnih igrača prve momčadi poput Busquetsa i Pedra. Četiri godine asistirao je Guardioli u prvoj momčadi. U tom razdoblju Barcelona je osvojila 14 trofeja. Poznavatelji nogometnih prilika u Barceloni kažu da je zapravo Vilanova tvorac današnje moderne Barcelone čiji je stil igre označio nogometnu revoluciju u kojoj su Katalonci pokorili nogometni svijet.

Tito: Sinovi me još trebaju

Prije samo nekoliko dana dao je intervju za jednu španjolsku televizijsku postaju u kojem je govorio o svojim zdravstvenim teškoćama. Pričao je o svojim sinovima koji ga još trebaju.

– Znao sam da se moram boriti zbog svojih sinova. Takav sam po prirodi. Puno mi je pomogla ljubav svih ljudi oko mene – kazao je tada Tito Vilanova.

Internetski portali i forumi u Španjolskoj prepuni su poruka potpore simpatičnom čovjeku koji je navijače širom svijeta pridobio skromnošću i jednostavnošću.

Ključne riječi

Komentara 3

TW
Tex_Willer
13:40 19.12.2012.

užas. fige držimo

Avatar flame
flame
14:28 19.12.2012.

Pusti fige, sklopi ruke.

WT
wtf
19:25 19.12.2012.

Još jedna potvrda koliko je Pepe veliki čovjek ! Sada je jasno zašto je onako naprasno otišao . Želio je dati priliku najboljem prijatelju da bude prvi trener Barcelone . Svaka čast Pepe , a Titu želim uspješno liječenje i ozdravljenje . U Barceloni se neke stvari ne mogu platiti novcem !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije