Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska - Japan 1:0

Sneijder i jabulani slomili su Japance

Nizozemska Japan
Foto: Reuters
1/10
19.06.2010.
u 15:22

Nizozemska je pobijedila Japan 1:0 (Sneijder 53') u susretu drugog kola skupine E SP-a čime je praktički osigurala plasman u drugi krug.

Japanski vratar Kawashima još će dugo sanjati jabulani. On je jedan od vratara na SP-u koji će biti označen kao izravni krivac, lelujava lopta prevarila ga je i odsjela u kutu za 1:0 pobjedu Nizozemske. A dobar dio krivnje ipak ima ta nesretna lopta koja se i Messiju odbija od nogu.

No Nizozemci sigurno neće imati zamjerki na nju, donijela im je novu pobjedu, sa šest bodova već razmišljaju s kime će igrati u osmini finala.

No, u susretu s Japanom, u kojem su igrali bez Arjena Robbena koji se još oporavlja od ozljede, nije bilo baš slavljeničke igre. Jesu imali posjed lopte i bili bolji, ali i Japan je prijetio. No njihov je vratar Stekelenburg pohvatao te lelujave lopte, japanski jednu nije. I to je bilo dovoljno za slavlje ‘tulipana’ koji u strijelcu Wesleyu Sneijderu imaju novog junaka. On je odapeo tu loptu za 1:0. i tako ušao u nizozemsku nogometnu povijest kao treći igrač reprezentacije koji je noseći broj deset na leđima postigao pogodak na Svjetskom prvenstvu. Prvi je bio Rene van der Kerkhof još 1978., a prije 20 godina Ruud Gullit bio je drugi.

– Mogli smo zabiti još gol ili dva, ali nema veze, ova je pobjeda velika – rekao je Sneijder, kojem je to 15. pogodak u 63 nastupa.

Njegovu izborniku zamjeraju što stalno napadaju, ali igraju napadački, no ne baš učinkovito. Kao da im je važniji dojam od same pobjede.

– O, uvjeravam vas da mi silno želimo pobjeđivati. Ako se to može napraviti sa stilom, još bolje. Ali, momčad mora biti sposobna pobijediti i kad igra ružno – odgovorio je uz smiješak izbornik Bert van Marwijk.

Komentara 5

DU
Deleted user
16:57 19.06.2010.

i ovi Nizozemci su kaj i Germani i Englezi,Francuze da i ne spominjem za qurac, vise su mi se svidjeli banzai boy\'s

SA
satar
17:13 19.06.2010.

Koji je nepismenjak po imenu VL ovo pisao.Ne piše se Sneijder nego Sneider.Engleski po Vuku,to je specijalnost nekih istočnih naroda

MI
mikistjep
17:25 19.06.2010.

Novinar je tocno napisao, ocito si krivo informiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije