Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJ KRIV

Sljemenski kralj zavapio: Pomozite, razbila mi se kruna!

Giuliano Razzoli
Dalibor Urukalović/PIXSELL
08.01.2010.
u 15:15

Talijan Giuliano Razzoli, novi sljemenski kralj, želio se pohvaliti svom prijatelju i povjerio mu tek na trenutak svoje teško stečeno bogatstvo, no ovome su zadrhtale ruke i kristalna kruna se u času raspršila u komadiće.

- Pomozite, ostao sam bez krune - obratio se organizatorima glavni akter sljemenske bajke odlazeći iz Hrvatske.

Ništa za carinike

U zagrebačkoj zračnoj luci bio je tužan, osim skija i štapova nije imao što prijaviti carinicima. Brzom prijateljskom gestom domaćina, naručena je zamjenska.

- Nije nam to bio nikakav problem, rado smo pomogli. Izrada krune traje oko mjesec dana, a na njoj radi troje ljudi. Proces je jako kompliciran, kristal se grije, brusi, polira... Vjerojatno će je dobiti u Salzburgu - "spasio" je direktor Samobor kristala Alen Boras.

Iako teška oko 700 grama, kruna nije, poput 50 tisuća eura, za držanje u ruci. Proizvodi se tek jednom godišnje, a nije moguće naručiti repliku za kućnu upotrebu.

- Ne, dizajnerski je zaštićena i može se samo osvojiti najbržom vožnjom u slalomu - dodao je Boras.

Kristal pahuljice

Nagrada za zagrebačke pobjednike se izrađuje od 2005. godine, rad je tima iz Hyper dizajna.

- Kristal je namanji dio sniježne pahuljice pa je od tuda došla i ideja. Sastoji se iz dva dijela, ovalnog koji ide na glavu, a na njemu su stilizirane pahuljice od vrhova skija i skijaških zavoja - kazao je jedan od autora Miljenko Knežević, zaduženih za identitet Snježne kraljice.

Razzoli je u Zagreb doputovao sa djevojkom, roditeljima i nekoliko prijatelja. Nakon utrke je obećao kako će dugo slaviti svoju prvu pobjedu, no zakompliciralo se kad se najmanje nadao. U Zagrebu ju je osvojio, na istom mjestu i ostavio. Ipak, dolazi za njim...

Komentara 5

KO
kokolo112
15:24 08.01.2010.

Ne bi mu ja dao novu krunu, ja bi mu je jos i naplatio sta ju je razbio

LU
luena
15:34 08.01.2010.

Bas me briga za njegovu krunu,ima bitnijih stvari od ovoga.

CR
crocro
15:39 08.01.2010.

Da je sama kruna vrijedna 50.000 EUR, i da nema mogućnosti darivanja nove, dakle da je unikat i neponovljiva, Razzoli bi bolje pazio na krunu. Bez obzira koliko je nastabilna na glavi, mora imati osjećaj da li se sprema pasti. Svi nositelji krune u podsvjesti misle što bi se dogodilo da im kruna ispadne i razbije se, ali računaju da se to neće baš njima dogoditi. Ako mu je nehotice ispala, svejedno je kulturno što će mu napraviti novu krunu. Ali je to i upozorenje za budućnost da pobjednici ipak ne razbijaju krune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije