Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JORDANSKI RELI

Slavlje za Sebastiena Loeba

Sebastian Loeb
AFP
03.04.2010.
u 15:21

Šesterostruki svjetski prvak Sebastien Loeb pobjednik je Jordanskog relija, trećeg ovosezonskog natjecanja Svjetskog reli prvenstva.

U treći, posljednji dan, Loeb je ušao s 24.6 sekundi prednosti nad Sebastienom Ogierom, a na kraju je slavio s 35.8 sekundi viška ispred drugoplasiranog Finca Jarija-Mattija Latvale, te minutu i 11 sekundi prednosti ispred trećeplasiranog Pettera Solberga.

Drugoplasirani nakon drugog dana, Sebastien Ogier, završio je na kraju tek šesti, a spomenimo i osmo mjesto bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Kimija Räikkönena.

Loeb je posljednjeg dana slavio u četiri od osam voženih etapa, i na kraju je došao do druge ovosezonske i 56. ukupno pobjede u prebogatoj karijeri.

Loeb: Ovo je sjajan početak sezone   
Francuz Sebastien Loeb pobjedom na trećoj ovosezonskoj utrci Svjetskog reli prvenstva (Jordanskom reliju) povećao je svoju prednost u ukupnom poretku nad drugoplasiranim Jarijem-Mattijem Latvalom na 25 bodova...

Posljednjeg je dana Jordanskog relija 36-godišnji šesterostruki uzastopni svjetski prvak bio najbrži na četiri od ukupno osam etapa i došao je tako nakon Meksičkog relija do svog drugog ovosezonskog trijumfa.

- Bilo je ovo dobro natjecanje za mene i za momčad. Sada imam 31 bod prednosti nad Mikkom Hirvonenom (najvećim rivalom za naslov) i to je za mene dobar start u sezonu. Morao sam zaista pritiskati jer je Jari-Matti bio jako brz i tjerao me do samih granica – komentirao je Loeb.

- Prilično sam zadovoljan s drugim osvojenim mjestom, iako sam mrvicu razočaran što nismo imali dovoljno snage i brzine za hvatanje Sebastiena – rekao je drugoplasirani Latvala, koji je danas (subota) proslavio 25. rođendan.

Konačni rezultati:
1. Sebastien Loeb (Citroën) 3h51m35.9s
2. Jari-Matti Latvala (Ford) + 35.8s
3. Petter Solberg (Citroën) + 1m11.8s
4. Dani Sordo (Citroën) + 1m49.3s
5. Matthew Wilson (Ford) + 8m24.3s
6. Sebastien Ogier (Citroën) + 10m26.4s
7. Federico Villagra (Ford) + 11m28.0s
8. Kimi Räikkönen (Citroën Junior Team) + 12m31.0s 
...

Ukupni poredak:
1. Sebastien Loeb (Citroën) 68
2. Jari-Matti Latvala (Ford) 43
3. Mikko Hirvonen (Ford) 37
4. Petter Solberg (Citroën) 35
5. Sebastien Ogier (Citroën) 33
...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije