Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Hirscher bolji od Kostelića na slalomu u Adelbodenu

Ivica Kostelić
Reuters
08.01.2012.
u 14:00

Ivica Kostelić osvojio je drugo mjesto u slalomu Svjetskog kupa koji je vožen u Adelbodenu. Prvi je bio Austrijanac Marcel Hirscher

Sjajnom Austrijancu to je treća pobjeda u četiri dana. Prvo je slavio na sljemenskom slalomu, u subotu je pobijedio u veleslamu u Adelbodenu, a danas na istoj stazi ponovo u slalomu.

Nakon prve vožnje Ivica je bio iza Nijemca Neureuthera, Austrijanca Matta te prvoplasiranog dvojca Hirschera i Devillea. No, kasnijim pregledom snimke Neureuther je diskvalificiran pa je Ivica u drugu vožnju ušao kao četvrtoplasirani.

Kako se bližio start najboljih iz prvog laufa, tako su uvjeti na stazi postajali sve lošiji, spustila se magla. U drugoj vožnji otpadali su Razzoli, Bygmark, Ligety i Larrson, a vodstvo je držao prvo Jean Baptiste Grange koji je na koncu završio peti te Talijan Sebastian Gross koji je na kraju bio treći.

Švicarski Blick objavio je snimku iz aviona u kojem je prema Adelbodenu putovala hrvatska skijaška reprezentacija pjevajući lokalni ' hit', himnu Bernskog gorja.

Poredak skijaša u slalomu: 1. Kostelić (Hrv) 385, 2. Hirscher (Aut) 360, Deville (Ita) 230...

Ukupan poredak skijaša u Svjetskom kupu: 1. Hirscher (Aut) 725, 2. Kostelić (Hrv) 495, 3. Svindal (Nor) 456.

Rezultati slaloma u Adelbodenu:

1. Hirscher (Aut) 1:58.66

2. Kostelić (Hrv) +0.27

3. Gross (Ita) +0.99

4. Matt (Aut) +1.44

5. Grange (Fra) +1.56

6. Dopfer (Njem) +1.77

7. Janyk (Kan) +1.87...

Ključne riječi

Komentara 15

KO
kolarjeva3
12:25 08.01.2012.

A ko je avtor staze ?? To je nemoguće !!

CR
crocro
12:46 08.01.2012.

Uvažavajući i vjerujući do kraja u Ivicu, kao i to da će na kraju sezone upravo on staviti, moram priznati da je Ivica dobio najozbiljnijeg suparnika za postolje, a niti nisam mogao vjerovati da će ovaj Hirschner biti opasan igrač. Ako slučajno on pobjedi u današnjoj utrci, Ivica će morati otpustiti i onaj jedan zub na ručnoj kočnici ako bude imao jaču voljom za pobjedama u nastavku takmičenja. Mugu cijeniti i obožavati Ivicu do besvjesti, ali ozbiljan igrač prijeti sa svih strana. Ivice pamet u glavu i drži se.

HS
hr sokol
16:00 08.01.2012.

Poljicanin, potupuno si u pravu. A i naslov članka bi trebao biti \"Ivica ponovo na postolju!!!\". Bravo Ivica:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije