Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
badmintonske fore

Skandal na OI: Četiri ekipe željele izgubiti pa ih izbacili!

Badminton skandal
youtube.com
01.08.2012.
u 13:18

Zvižduci i poznati "buuuu" odjekivali su Wembley Arenom gdje su igrali ženski parovi u badmintonu.

– Bilo je to neukusno gledati. Imali smo čak četiri para koja su željela izgubiti, to nije olimpijski duh. Ljutit sam, osramotili su naš sport – kazala je Gail Emms, vlasnica olimpijskog srebra iz 2004. godine, koja je gledala meč.

Igrale su Kineskinje Yu Yang i Wang Xiaoli protiv Korejki Jung Kyung i Kim Ha, a igralo se posljednje kolo u skupini.

Svjedoci tvrde da je to bilo neukusno gledati, da ni jedna ekipa nije željela pobjedu, činile su sve kako bi gubile.

– Kineskinje su sve počele! One su to počele činiti prve. Znate, komplicirano je to sa ždrijebom, nisu se željele susresti u polufinalu – kazao je izbornik Koreje Sung Han-kook.

Kineskinje su se branile:

– Znate, protivnice su stvarno jake. Ovo je prvi put da smo igrale s njima, a kako već sutra igramo polufinale, željele smo sačuvati snagu – kazala je Yu Yang.

Kako su se oba para već plasirala u četvrtfinale, željele su izgubiti utakmicu kako bi imale bolji par u polufinalu, odnosno lakši put do finala.

Ista se stvar ponovila samo nešto kasnije kada su Indonežanke Grejia Polii i Meiliana Jauhari imale istu ideju u meču protiv Ha Jung i Kim Ming iz Koreje.

Nagradu za fair-play mogu zaboraviti, ali i daljnji nastup jer su ih izbacili...

– To je točno! Izbacili smo ih. One, naravno, imaju pravo na žalbu – izjavio je glasnogovornik svjetske badmintonske organizacije.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar raco
raco
14:04 01.08.2012.

ma je... takvo natjecanje i nas koji ga gledamo.

CH
chemica
14:08 01.08.2012.

Tako je to kada "pikulanje" postane olimpijski sport.

MA
MaSpa
13:46 01.08.2012.

Hm.. Ja na ovim slikama vidim samo hrpu azijskih frajera obučenih u kričave dresove.. Gdje su žene? Gdje je snimka? Gdje, gdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije