Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NA TRIBINAMA

Šimenc bodrio čak i 72. skijašicu, Cvita trubio, Božić doveo cijelu obitelj

Dubravko Šimenc
Foto: Pixsell
1/10
03.01.2010.
u 17:39

- Kad sam vidio onu kišu i blato u subotu, mislio sam da će sve propasti. Ali, valjda Bog voli Sljeme pa nam se smilovao – sretan je bio Dudo Šimenc.

Knez Igor došao je pogledati krundibu Snježne kraljice. Ni njemu slalomi nisu bili strani, na kraju, on je dinamovac koji je najviše puta “prošao” unutar vrata.

– Malo sam stisnuo zube, smrznuo sam se sjedeći. Na skijalištu smo, nije ovo travnjak, mora biti hladno. Trpim i uživam! – kazao je Igor Cvitanović.



Pod Sljemenom uči mlade Dinamove napadače tajne zanata, za to i nema bolje osobe. Iako iskusan, i on je na Sljemenu debitirao.

– Utrka je spektakl sama po sebi, a kad je riječ o gledateljima, ne mogu procijeniti jer sam ovdje prvi put. Dopalo mi se, vraćam se gore gledati i Ivicu. Ana je možda mogla i bolje, no imali smo što vidjeti. Imao sam trubu i trubio sam svakoj natjecateljici na stazi.

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc jedan je od rijetkih koji je odgledao sve natjecateljice. Čak je i posljednju sa startnim brojem 72, reprezentativku BiH Žanu Novaković, ispratio pljeskom, pa tek onda otišao na “grah i kobase” u grijani VIP salon.

– Kad sam vidio onu kišu i blato u subotu, mislio sam da će sve propasti. Ali, evo ga, valjda Bog voli Sljeme pa nam se smilovao – rekao je Šimenc.

Boksač Stjepan Božić došao je s cijelom obitelji.

– Ovo mi je treća godina zaredom da dolazim na utrku. Uvijek volim doći na snijeg, a i ozračje je fenomenalno.

Iako voli snijeg, Božić priznaje da nije neki skijaš:

– Naučio sam skijati na jednim pripremama na Bjelolasici, nikad nisam imao učitelja, ali nekako se snalazim na skijama.



No, nisu samo sportaši došli bodriti domaće skijaše. Bilo je tu i političara.

Bandić obećao još bolje dane za Snježnu kraljicu

I da nije predsjednički kandidat, Milan Bandić došao bi na Sljeme, baš kao i svih prethodnih godina. Doduše, samo prošle i ove godine Bandić je odgledao sve skijašice u prvoj vožnji, a bilo ih je 82.

Među njima su, s visokim startnim brojevima, bile i Matea Ferk (74), Sofija Novoselić (77) i Tea Palić (80). I dok je većina vipovaca već napustila svoja mjesta, Bandić je strpljivo gledao skijašice s velikim vremenskim zaostacima. Premda nije bio odjeven skijaški, na sebi je imao dugu kožnu jaknu, kaže da se nije smrznuo.

– Sunce je izašlo, a imao sam i toplu vestu.

Što će biti s utrkom ako Milan Bandić postane predsjednik?

– Bit će još bolje.

Komentara 2

DE
derin
17:51 03.01.2010.

Ovaj šimenc iskače ko iz paštete,toliko ga je muka više gledati.

KR
Krunox
14:51 04.01.2010.

Zadnja skijašica je startala kao 82. pa onda je možda požurio na grah i kobase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije