Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ljeta u Udineseu

Šesti Hrvat u Italiji: Krivo mi je što su me se u Dinamu olako odrekli

'25.09.2012., stadion Radnik, Velika Gorica - 1/16 finala Hrvatskog nogometnog Kupa, HNK Gorica - NK Inter Zapresic. Karlo Tezak, Frano Mlinar.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
17.01.2013.
u 07:00

- 
Nekoliko dana na raspolaganju su mi bili srbijanski igrači Brkić i Basta - ističe Frano Mlinar.

Frano Mlinar jedan je od onih igrača koji su promaknuli Dinamovu šefu Zdravku Mamiću. Mlinar je od sedme do 20. godine proveo u Maksimiru. Bio je kapetan svih mladih klupskih selekcija, a sa 16,5 godina potpisao je profesionalni ugovor s Dinamom. Sve je upućivalo na to da će biti igrač koji će nositi Dinamovu igru.

Poštujem Jurčića

– U prvu momčad me kao ulaznog juniora uveo Krunoslav Jurčić, on je jedan od onih trenera koji su iznimno zaslužni za moj igrački razvoj. Jako ga poštujem – počeo je mladi Mlinar na povratku iz Udina gdje je s tamošnjim prvoligašem potpisao petogodišnji ugovor.

– No, bilo je još ljudi koji su utjecali na dosadašnji tijek moje karijere. To je svakako Borimir Perković koji me profilirao kao igrača, ali i Ilija Lončarević koji me doveo u Inter.

Po Mlinarovoj reakciji jasno je da mu je krivo što nije uspio ostaviti dublji trag u Dinamu.

– Pa krivo mi je. Imam dojam da su me se olako odrekli. No, oni će za to snositi posljedice. Morate njih pitati zašto su me se odrekli. Ali, što god se dogodilo Dinamo će uvijek biti moj kub koji ću nositi u srcu.

Pred Mlinarom su sada novi izazovi. Do jučer je igrao po livadama HNL-a, a sada mu se otvaraju svjetla svjetske pozornice u Italiji.

– Sljedećih šest mjeseci u Zaprešiću moram se maksimalno pripremiti. Moram raditi ono što su mi u Udineseu sugerirali, moram učiti talijanski jezik.

Interu milijun eura

Strahujete li od novih izazova?

– Ne strahujem. Jedva čekam da u lipnju započnem s pripremama. Nadam se da ću biti taj koji će otvoriti vrata novom valu mladih igrača iz Hrvatske. Znam da sam u dobrim rukama jer je Udinese jedan od najpoznatijih klubova kada je riječ o radu s mladim igračima i njihovoj selekciji.

Zadnjih pet sezona Udinese je od prodaje igrača uprihodio više od 100 milijuna eura. Nije Mlinar precizirao što točno sadrži petogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem, no špekulira se da će zaprešićkom Interu od tog posla pripasti oko milijun eura. O svojim uvjetima Mlinar također nije želio govoriti, samo je napomenuo:

– Zadovoljan sam. U klubu su me dočekali direktor Andrea Carnevale i trener prve momčadi Francesco Guidolin. No, puno su mi proteklih dana pomogli srbijanski nogometaši u Udineseu Željko Brkić i Dušan Basta. Odnosili su se prema meni kao prema bratu.

U prilagodbi će mu pomoći i mladi Hrvat Igor Bubnjić iz Slavena Belupa koji je prije potpisao ugovor s Udineseom.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
09:08 17.01.2013.

Sretno Frano !!!!!!!!

IV
Ivekivek
09:21 17.01.2013.

Jo š jedan delač koj ise polakomio..i poslije zažalio grijući klupe......

SE
serđo
11:55 17.01.2013.

da nešto vrijedi igrao bi u gnk. nabrojite mi jednog od tih koji su pompozno odlazili i da je pokazao da je u gnk imao mjesta. bio je jedan, ali pred 15 godina, ali imao je već preko 25. svi imaju jedan intervju ovog tipa i nitko više za njih ne čuje. doduše, udinese obično ne griješi, ali čisto sumnjam pošto znamo vrlo dobro hrvatski mentalitet. no dobro, vidjet ćemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije