Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SLJEDEĆE GODINE ZA SLOVENIJU

Jakov Fak uzeo broncu: Ovo mi je najsretniji dan u životu!

Jakov Fak
Foto: AFP
1/15
14.02.2010.
u 21:03

Hrvatski biatlonac Jakov Fak osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na ZOI u Vancouveru! U utrci na deset kilometara sprint okitio se broncom!

Jakov Fak, ubuduće Mister Bronca, napravio je novo čudo u Vancouveru! Čak ni on nije mislio da je toliko dobar, nadao se 30. mjestu. U nevjerici je, bez smiješka i emocija na licu, gledao organizatore koji su mu objašnjavali ceremoniju odlaska na postolje. Pogled mu je lutao prema dvoje hrvatskih navijača koji su sa zastavom slavili medalju. Njegovu? Ruke su same išle prema gore, stajao je na postolju držeći neki buket cvijeća. Možda zato što je Valentinovo? Tek tada je shvatio da je ušao u povijest.

– Ja sam najsretniji čovjek na svijetu! Istina, ova bronca je ipak iznenađenje za mene jer početak sezone nije bio idealan. Zahvalio bih svojoj obitelji, koja mi je najveća potpora, i posebno djevojci – blistao je “friški” vlasnik olimpijske medalje.

Mladić iz Mrkoplja igrač je samo za velike uloge. Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, to su natjecanja na kojima briljira. Bodove i borbu u Svjetskom kupu ostavlja drugima.

– Ni samom mi nije jasno kako sam pronašao pravu formu jer dosad mi ništa nije išlo od ruke – rekao je.

U trenutku kada je Jakov Fak iscrpljen padao u cilj, počela je monsunska kiša, a nekoliko trenutaka poslije njegove najveće konkurente zamela je mećava.

– Čekao sam do posljednjeg trenutka da bih izabrao startnu skupinu i, hvala Bogu – pogodio!

Vrijeme je bilo kao u Hong-Kongu, ali srećom, Jakov Fak je tada već bio u cilju.

Zlatko Mateša pružio mu je ruku kada je vagao odlazak u Sloveniju, no ta priča nije završena.

– Jakov Fak je član naše momčadi već dvije godine, koliko trenira s nama, i drago nam je što je osvojio brončanu medalju. No, od iduće će godine nastupati za Sloveniju. Takav je naš dogovor, inače neće imati gdje trenirati! – šokantna je izjava Fakova trenera, Slovenca Uroša Velepeca.

Tajna je bila u tome što nije promašio ni jedan od deset hitaca, nije morao raditi kaznene krugove – poklopilo mu se apsolutno sve.

– Pucao je brzo i mirno i trčao maksimalno. Ovo je disciplina u kojoj može pobijediti 50 ljudi. Legende biatlona, od kojih i neki koji se natječu na Igrama i sedmi put, došli su pod pritiskom i podlegli. Mi smo Jakova zaštitili, bio je rasterećen. Sad idemo otvoriti šampanjac – slavio je Robert Kontak, glavni tajnik Hrvatskog biatlonskog saveza.

Omiljeni sport stranih vojnika, jurnjava po šumi s puškom, gdje ni susret s medvjedom ne zabrinjava sportaše, podvlači se Hrvatima pod kožu. Jakov Fak bio je među djecom u Mrkoplju, u kojem nema mjesta za igranje nogometa, koja kao prvi dar dobivaju skije – i stigao je na njima na najviši cilj. Ušao je u povijest tiho i skromno – onako kakav je sam.

Njegova omiljena utrka tek slijedi. Umjesto Lige prvaka Hrvati će u utorak navečer gledati – biatlonsku utrku!

ZOI, biatlon, muški, sprint 10km:

1. Jay Vincent (Francuska) 24:07.8

2. Emil Helge Svendsen (Norveška) + 12.2

3. Jakov Fak (Hrvatska) +14.0

...

Ključne riječi

Komentara 90

OB
-obrisani-
23:06 14.02.2010.

Nakon slavimo Hrvata koji plaća porez u Hrvatskoj i nije lažno prijavljen u Monte Carlu poput Kostelića, Ivaniševića, Čilića, Ančića, Ljubičića i ostale bagre!

Avatar DonLon
DonLon
21:40 14.02.2010.

Super ... daleko iznad ocekivanja Bas me zanima kako su izgovarali prezime za englesko govorno podrucje :)

OB
-obrisani-
21:46 14.02.2010.

bravo fuck!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije