Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kostelić pomeo konkurenciju

Senzacija u Kitzbühelu! Ivica prvi put slavio u superveleslalomu

kostelic
Foto: Reuters
1/8
21.01.2011.
u 11:35

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić prvi je put u karijeri pobijedio u superveleslalomu. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa napravio je senzaciju u Kitzbühelu, odlično odvozivši na legendarnoj stazi Streif. To mu je peta pobjeda ove sezone

Kostelić je stazu prošao za jednu minutu, 17 sekundi i 33 stotinke, Austrijanac Georg Streitberger bio je drugi (+0.23), a Norvežanin Aksel Lund Svindal, drugi u ukupnom poretku, treći (+0.28). Švicarac Didier Cuche je četvrti, a za našim je skijašem zaostao 36 stotinki. Naš Natko Zrnčić-Dim završio je na 33. mjestu, zaostavši za Kostelićem 3,26 sekundi, dok Tin Široki nije završio utrku, promašio je vrata.

– Kad te ide, onda te stvarno ide! Ovo je velika stvar. Pobijediti u brzoj disciplini za mene je ispunjenje sna. Imao sam sreće sa startnim brojem. U brzim disciplinama bitno je startati što prije – kazao je Kostelić i dodao:

– U važnom dijelu staze skijao sam vrlo brzo, pogotovo preko ravnog dijela na kojem sam i osvojio utrku. Sretan sam što sam u brzoj disciplini pobijedio upravo u Kitzbühelu.

Ivičini suparnici u borbi za veliki Kristalni globus Austrijanci Michael Walchhofer i Benjamin Raich ostali su bez bodova jer su diskvalificirani. U subotu se u Kitzbühelu vozi spust, a u nedjelju slalom i oni će biti bodovani za kombinaciju.

Austrijanac Hans Grugger, koji je teško stradao u četvrtak na treningu spusta, noć je proveo u induciranoj komi. Nagnječen mu je mozak, no život mu nije ugrožen.

Poredak u superveleslalomu: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:17.33, 2. Georg Streitberger (Aut) +0.23, 3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.28, 4. Didier Cuche (Švi) +0.36, 5. Romed Baumann (Aut) +0.73, 6. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.74, 7. Adrien Theaux (Fra) +0.89...

Ukupan poredak Svjetskog kupa: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 826 bodova, 2. Aksel Lund Svindal (Nor) 571, 3. Silvan Zurbriggen (Švi) 509, 4. Didier Cuche (Švi) 473, 5. Benjamin Raich (Aut) 434, 6. Michael Walchhofer (Aut) 433...

Komentara 74

DU
Deleted user
17:43 21.01.2011.

Dosa sam sa posla (zivim u Svedskoj) i odmah idem na netu na VL i vidim ovo. Jucer sam bio razocaran zbog rukometa ali Ivica me vratio na veselje. Kakav sportas. Nemam rijeci. Nek se rukometasi glede uz njega kako treba biti profesionalac a ne kriviti suce i vratare i bog zna koga.

Avatar atrpimir
atrpimir
12:55 21.01.2011.

Ma baš je simpatičan taj Ivica. Kak je zadnji puta na prijestolju slatko pjeval himnu s rukom na srcu. Baš je bio sladak :)) Sad vidite što donosi hitlerovska disciplina i taktika. hahahahah

OB
-obrisani-
12:39 21.01.2011.

Bravo Ivice! Naš leteći Ivica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije