Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stižu 2 argentinca

Sammir odlazi za šest milijuna eura, a dolaze blizanci iz Rivera!

'220.04.2013., Stadion Cibalia, Vinkovci - Nogometna utakmica 28. kola MAXtv Prve HNL, HNK Cibalia - GNK Dinamo. Jorge Sammir Cruz Campos. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.07.2013.
u 10:00

Sammirov menadžer Božo Slišković u Moskvi je na pregovorima. Još nije poznato o kojem se ruskom klubu radi...

Prijeti li eksplozijom najveća Dinamova bomba prijelaznoga roka, je li moguće da plavi u predvečerje ključnih utakmica sezone opet prodaju najboljega igrača!? Naime, prema izvorima bliskim Dinamu, Jorge Sammir (26) vrlo je blizu transferu u Rusiju! Nagađa se da je Mamić prihvatio ponudu zasad neimenovanoga ruskog kluba od šest milijuna eura i da će Filho već ovih dana otputovati u Moskvu na potpisivanje ugovora! Saznajemo da je njegov menadžer Božo Slišković od jučer u glavnom ruskome gradu s novim Sammirovim poslodavcima dogovarao igračev prelazak.

Vijest o Sammirovu transferu upravo je senzacionalna, jer najbolji Dinamov igrač oporavlja se od teške ozljede koljena u Murskoj Soboti i neizvjesno je kada će se uopće vratiti na travnjak. To znači da je u pitanju klub koji dobro zna u kakvom je Sammir trenutačno stanju i kakve su mu kvalitete, te da je već odavno označen kao pojačanje.

Nije želio u Arabiju

Prema nekim izvorima, mogao bi to biti moskovski Lokomotiv, koji ga je već jednom bio tražio, a nedavno je želio angažirati Niku Kranjčara, ali ne isključuje se mogućnost da je u pitanju i Anži iz Mahačkale, u kojemu je donedavno radio bivši Dinamov branič, Crnogorac Željko Petrović.

Sammir je posljednjih nekoliko dana u Puli, na oporavku kod somatopeda Stanislava Peharca, gdje napeto iščekuje vijesti o transferu. Navodno ga nije previše zanimao interes saudijskoga Al Ittihada, kao ni ponude iz Katara. Filho, naime, smatra da se u Perzijski zaljev ide na kraju karijere, osjeća da je u punoj snazi i želi se okušati u jakoj ligi u Europi.

Prijetio težak poraz

Ponuda iz Rusije Mamiću je stigla u idealnom trenutku, baš u razdoblju kada je Sammira nagovarao da potpiše novi ugovor. Filhu sadašnji istječe u ljeto 2014. godine i Dinamu je prijetio težak poraz – da mu najbolji igrač već na zimu ode u inozemstvo bez odštete. Zato je tih šest milijuna doista nevjerojatan transfer!

Međutim, Sammirovim odlaskom za Dinamo prijelazni rok nije ni izbliza završen, naprotiv – najbolje stvari, čini se, tek dolaze! Osim što Mamići traže vratara, procurilo je da je Zoran Mamić proteklih dana u Buenos Airesu pokušao dogovoriti dolazak dvojice Argentinaca, napadača i stopera, braće blizanaca iz Rivera, Rogelija i Ramira Funesa Morija!

Dečki su rođeni 5. ožujka 1991. godine, obojica su prošla kroz mlade selekcije Argentine, a napadač Rogelio igrao je i za A-reprezentaciju. Posljednji put u rujnu 2012. godine kod izbornika Sabelle, protiv Brazila.

Ramiro na Transfermarktu vrijedi milijun i pol, a Rogelio dva milijuna eura. Dinamo ih želi zajedno, ne zna se kolika je njegova ponuda, a navodno je jedan brat jako zagrijan za dolazak u Zagreb, a drugi još razmišlja o ponudi. Možda su ga malo obeshrabrile vijesti o neslavnoj Miglioreovoj epizodi u Zagrebu...

Nije baš ni neka preporuka da je možda budući Dinamov napadač Rogelio Funes Mori u 32 nastupa za River prošle sezone postigao samo šest pogodaka. Valjda je liga teška...

Sudbina dvojice braće, dolaze li u Dinamo, znat će se do kraja tjedna.

>> Sve o transferima pratite u našem specijalu Nogometni transferi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije