Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJIRALI!

Rukometaši deklasirali Dansku i ostavili je na minus 11!

Hrvatska Danska (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/14
04.08.2012.
u 17:12

Hrvatski rukometaši razbili su kao nikad stare suparnike Dance, europske prvake iz siječnja u Srbiji. U jednom trenutku bilo je i 12 razlike za Golužine izabranike, kojima je u skupini ostalo još samo odraditi utakmicu protiv Španjolske

Stahovitom dominacijom, doslovno pokapanjem europskog prvaka Danske hrvatski rukometaši došli su na korak do 1. mjesta u skupini koje u četvrtfinalu donosi najlakšeg suparnika iz skupine A - Argentinu ili Tunis.

Prvo poluvrijeme gotovo iz snova za Golužine izabranike. Još da nije bilo dva promašena sedmerca Ivana Čupića koje je gorostasni Landin majstorski skinuo, bilo bi za čistu peticu, no treba pošteno priznati da su Danci imali more pogrešaka u napadu, pogotovo njihova vanjska linija. Mikel Hansen i društvo djelovali su na trenutku izgubljeno, izluđeni hrvatskim blokom koji ih je lovio u klopku.

>> Danski izbornik: Goluži veliki naklon! Hansen: Što nam to radite?

Jedina kriza dogodila se pri rezultatu 8:6 kad punih šest minuta naši rukometaši nisu mogli pronaći put kroz čvrstu, na trenutke pregrubu dansku obranu. Sjajno je vukao Domagoj Duvnjak, a serijom 5-0 koju je kontrom zaključio Horvat Hrvatska je u 30. minuti došla do 14:8 - senzacionalnih +6 protiv europskog prvaka.

Rapsodiju u drugom poluvremenu teško je uopće opisati, Danci nisu znali gdje se nalaze, posebno moćni Mikel Hansen kojeg je Balić kao flaster doslovno pojeo! Buntić je u 45. minuti zabio za +10 (25:15). ''Rešetanje'' se nastavilo pa su do kraja Duvnjak, Vori i Horvat sakupili ukupno po pet pogodaka, a čak deset naših igrača bilo je na listi strijelaca.

Golužina Hrvatska djeluje nevjerojatno moćno, sve podsjeća na čudesnu dominaciju iz Atene 2004., ali i sa SP-a u Njemačkoj 2007. kad smo bili tek peti. Zato, oprez!

Pred kamere HTV-a dečki su došli u raspoloženju kakvo se rijetko viđa čak i kad pobjeđuju. Bez zadrške su se međusobno zezali, dijelili interne fore...

- U napadu imamo još malo mjesta za napredak, to ćemo usavršiti i onda bi to trebalo biti dobro - poluozbiljno komentirao je Ivano Balić.

Povremeno, ali rijetko šuplju obranu u šali je objašnjavaoi Drago Vuković.

- Bilo je slabih točaka, ali to ćemo ostaviti za nas. Obrana je vrhunska cijeli turnir, primamo po 20 golova po utakmici, samo trebamo doći do 15.

Balić, koji nije zabio pogodak, ali je briljirao čuvajući Hansena, rekao je što slijedi:

- Idemo se istrčati u malu dvoranu, malo istegnuti, pa u selo na odmor - zaključio je Ivano sa smješkom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 55

Avatar mohito
mohito
18:51 04.08.2012.

nasi su ZVIJEEEEEEEERI!!!!!!!!!!

ZG
ZGexil
18:17 04.08.2012.

naprijed decki, pokazite francuskim sudcima kamo si nakon tekme mogu slobodno ugurati karabatak...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:51 04.08.2012.

Oluja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije