Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRAN JEDNOGLASNO

Hodgson novi izbornik Engleske: Valjda se Harry ne ljuti

Roy Hodgson
AFP
01.05.2012.
u 16:35

Hodgson će kroz par dana objaviti ime novog kapetana, na Euro vodi Rooneyja unatoč suspenziji

Trener West Bromwich Albiona Roy Hodgson novi je izbornik engleske reprezentacije. Hodgson je jučer obavio razgovore sa čelnicima Engleskog nogometnog saveza, a danas je i službeno potvrđen kao novi izbornik. Gordi Albion vodit će na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

- Tijekom perioda u kojem smo tražili izbornika, Roy je iskočio kao osobit kandidat, no prišli smo mu tek prošlog tjedna. Savez ga je odabrao jednoglasno i ovo je prvi put da smo povjerenje dali nekom izborniku koji je već vodio strane reprezentacije - rekao je predsjednik FA-a David Bernstein.

Ovo je Hodgsonu četvrta reprezentacija koju će voditi u svojoj karijeri. Prije Engleske vodio je Švicarsku, Finsku i ujedinjene Arapske Emirate.

- Engleska mora ići na velike turnire s namjerom da ih osvoji jer smo velika nogometna nacija. Igrači bi bili razočarani da od njih očekujem išta manje. Bit će velik posao osvojiti ponovno simpatije ljudi, no najvažnije je da imam priliku - rekao je Hodgson u uvodu.

Kandidate za Euro rekao je objaviti prije nego li se odigra posljednja utakmica engleskog prvenstva.

 - Bit će teško, naravno, no imam dovoljno vremena da razsmislim i donesem odluke o momčadi. Mislim da me većina igrača poznaje, iako nisam sa svima do sada radio i čim završi ova presica bacam se na posao.

Iz Saveza su istaknuli kako su još prije mjesec dana odlučili kako im je Hodgson najdraži od kandidata, no kako utrka nije bila samo između njega i Redknappa, nego kako je bilo još nekoliko imena.

- Imam veliko poštovanje prema Harryju. Kad je čuo da sam imenovan za izbornika, poslao mi je glasovnu poruku. Bio je veoma milostiv prema tome. Nadam se da ćemo ostati prijatelji jer smo ne našom voljom postali rivali u Premiershipu.

Upitan o problemima u reprezentaciji, s Rijom Ferdinandom i Johnom Terryjem kaže:

- Bit će važno da porazgovaram sa što više igrača, a John i Rijo jedni so od onih s kojima moram pričati. Što se tiče titule kapetana, morat ću oprezno razmisliti o tome. To će biti jedna od stvari o kojima ću odlučiti već sljedećih dana.

Iako na Waynea Rooneyja zbog suspenzije neće moći računati u prve dvije utakmice Eura, kaže da će mu biti  važna karika.

- Veselim se što uopće ide s nama na Euro, njegov doprinos bit će velik čak i dok ne bude igrao prva dva susreta.

Ključne riječi

Komentara 2

AN
anaMsicjar
23:28 01.05.2012.

na Euro vodi Rooneyja unatoč suspenziji >>>> Vjeruje da ce proci u drugi krug.....Sto se babi snilo

BV
BBB-VOJVODINA
15:10 02.05.2012.

Hodgson je loš izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije