Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real Madrid - ManUtd

Ronalda će čuvati i po trojica Engleza

'Real Madrid's Cristiano Ronaldo (C) celebrates his goal with Luka Modric during their Spanish King's Cup soccer match against Celta Vigo at Santiago Bernabeu stadium in Madrid January 9, 2013. REUT
Reuters/Pixsell
13.02.2013.
u 15:11

Cristiano Ronaldo prvi put otkad je napustio Manchester igrat će protiv kluba u kojemu je proveo šest godina, postigao 117 pogodaka i za koji je promašio jedanaesterac u polufinalu i finalu Lige prvaka.

A Ferguson je, unatoč tome, s Ronaldom zvanim “drvena noga” osvojio Ligu prvaka, dok Mourinho u Realu još čeka taj trofej.

Portugalac je protekli vikend postigao hat-trick u igri protiv Seville i sa 182 pogotka izjednačio se s Franciscom Gentom na šestome mjestu najboljih strijelaca Reala svih vremena.

– Uvijek sam govorio da rekordi postoje da bi bili nadmašeni. Pritom ne mislim samo na sebe već i na igrače koji će dolaziti. Sretan sam što sam ušao u povijest i oduševljen zbog tih brojki. Volio bih nastaviti tim tempom i jednoga dana biti prvi na toj listi – kazao je Cristiano Ronaldo, kojemu do najboljega strijelca Reala Raula Gonzaleza nedostaje još 117 pogodaka.

Kupio ga u avionu

CR7 posljednji je put protiv Manchester Uniteda igrao za Sporting, još 2003. godine, kada je u prijateljskoj utakmici izluđivao Johnnyja O’Sheu, pa su igrači Uniteda u avionu nagovorili Fergusona da kupi portugalsko čudo. Za njega je platio 17,5 milijuna eura, a šest godina kasnije prodao ga je za 94 milijuna.

– Svi u klubu dobro se sjećamo što je Cristiano napravio za Manchester, ali to što radi u Realu je nevjerojatno, nezaustavljiv je. Mislim da će ga morati čuvati dvojica, ponekad i trojica naših igrača. Toliko odskače u Realu – kazao je veznjak Manchestera Michael Carrick i dodao:

– Ronaldo zbog Messija nije dobio nagrade koje zaslužuje, jer je Lionel s klubom osvajao sve što se može osvojiti. Klupski trofeji mnogo znače, ali time se ne može umanjiti sve što je napravio za Real.

Usput, Cristiano Ronaldo se na Bernabeuu, dan uoči velikoga derbija, družio s Realovim legendama, Pirrijem, Amancijom, Gentom i Butragueñom.

– Gledati Ronalda na terenu pravi je užitak, on je jedinstven igrač i obilježit će ovaj dio Realove povijesti – rekao je Francisco Gento, osvajač pet trofeja Kupa prvaka s Realom, od 1956. do 1960. godine.

Jose vodi 6-3


Dio toga velikoga Realova spektakla je i predsjednik HNS-a Davor Šuker. On i Fernando Morientes također su pozirali sa slavnim Realovim “penzićima”, a večeras će biti u svečanoj loži.

Naravno da cijeli svijet iščekuje i novi “vinski” susret dvojice trenerskih velikana, Mourinha i Fergusona. Preporuka? Kad već voli hrvatsko, neka Jose servira Alexu čašu Marqués de Cáceresa iz 2002. godine, koje je general Gotovina prije sedam godina pio na Kanarima. Posljednji sraz trenerskih gurua u Ligi prvaka pripao je Alexu, a Jose još vodi u međusobnom omjeru 6-3 (pet puta bilo je neodlučeno).

Čini se da je Luka Modrić ponovno iskliznuo iz prve momčadi. Iako je Xabi Alonso ozlijeđen (prepone), još uvijek je kod Mourinha u prednosti. Inače, Luki je ovo druga osmina finala Lige prvaka. Prije dvije godine s Tottenhamom je u toj fazi izbacio Milan, da bi ih u četvrtfinalu izbacio Real. U Ligi prvaka odigrao je 13 utakmica ili 852 minute.

U Madrid je stiglo pet tisuća Engleza, od toga čak 1000 bez ulaznice.

Komentara 1

TV
tvrdiuvez
19:02 13.02.2013.

ovo ce biti super utakmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije