Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ - SVK 16.00

Robben opet u udarnom sastavu, Nizozemci se već bruse na Brazil

Nizozemska Slovačka
AFP
28.06.2010.
u 13:25

– Napokon je došlo vrijeme za nas. Ovo će biti naš turnir, idemo do kraja – kaže nizozemski napadač Robin van Persie.

Je li sraz Nizozemske i Slovačke baš toliko predvidljiv kako to mnogi misle? Jer, Nizozemci su napokon spremni ići do kraja, stav je i Roberta Prosinečkog. Nema sumnje, Oranje ima moćnu momčad, a i utakmice u skupini pokazale su da su iz svakoga susreta izišli sve jači. A prvi put od početka SP-a nizozemski je izbornik Bert van Marwijk u udarnoj postavi najavio i oporavljenog Arjena Robbena. To znači da će se Rafael van der Vaart preseliti na klupu. Stoga se u nizozemskom kampu već potiho priča o protivniku u četvrtfinalu. Stav je da će Brazil proći Čile.

– Svi se nadamo da je napokon došlo vrijeme za nas. Ovo bi mogao biti naš turnir. Vjerujem da je momčad iz prijašnjih nastupa na velikim turnirama naučila najvažnije stvari. Neki igrači u nogama imaju i četiri turnira. Protiv Slovaka moramo ući čvrsto i ne dopustiti im da igraju kako su igrali protiv Italije – istaknuo je Robin van Persie, nizozemski napadač.

I baš je utakmica protiv Italije ono na čemu Slovaci grade optimizam. No, u zadnjoj liniji neće igrati Zdeno Strba, koji je suspendiran zbog drugog žutog kartona. Najviše nade polagat će u napadača Roberta Vitteka, koji je protiv Italije istaknuo svoju kandidaturu za najboljega strijelca turnira.

– Došli smo na turnir kao potpuna nepoznanica za sve. Sanjali smo o tomu da napravimo iznenađenje, i u tomu smo uspjeli. Ne opterećujemo se velikim imenima koja nam stoje na putu. Iznenadili smo Italiju, tko kaže da su Nizozemci sigurni – rekao je slovački napadač Robert Vitek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije