Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćorluka kapetan

Reprezentativci posjetili Markovićev grob na Mirogoju

Hrvatska nogometna reprezentacija, Vlatko Marković (1)
Drago Sopta/HNS
08.10.2013.
u 17:13

- Neke su moje izjave pogrešno protumačene! Kad sam govorio o lošem ozračju, mislio sam na ozračje oko momčadi, a ne unutar nje

Uoči utakmice s Belgijom u Maksimiru u petak pred novinare su u bazi reprezentacije, zagrebačkom hotelu As, izašli izbornik Igor Štimac i Vedran Ćorluka. Čarli će u petak ponijeti kapetansku vrpcu s obzirom da Srna i Šimunić neće smjeti zaigrati. Već je jednom bio kapetan, protiv Estonije...

- To mi je čast i obaveza.

Na upit kakvo je ozračje u reprezentaciji uoči Belgije, izbornik je prebacio lopticu Ćorluki:

- Neke su moje izjave pogrešno protumačene! Kad sam govorio o lošem ozračju, mislio sam na ozračje oko momčadi, a ne unutar nje! U svlačionici je sve super – rekao je Ćorluka.

Stiglo je Štimcu i pitanje da prokomentira izjavu Luke Modrića kako "u Beogradu previše igrača nije igralo na svojim pravim mjestima"?

- Samo smo Olića žrtvovali na Kolarovu! A neka igrači manje razmišljaju o taktici za koju se stožer odluči i nek' se više posvete svojim zadaćama – rekao je Štimac.

O svojim bolnim tetivama Ćorluka kaže:

- Igram svaku utakmicu, svakodnevno treniram i ništa me ne boli... Puni smo samopouzdanja uoči Belgije i nadam se pobjedi, pričao je Ćorluka.

Onda su se uključili i belgijski novinari: bi li poraz protiv Belgije za vas bio sramotan?

- Svaki je poraz sramotan...

U Belgiji je ovo utakmica godine. A ovdje?

- Iza Belgije stoji cijela zemlja, kod nas, na žalost, nije tako. Naše zadnje igre i rezultati uvjetovali su lošije ozračje, moramo u petak pokazati našim navijačima da možemo i da nismo slabiji od Belgije.

Bi li vas bod zadovoljio?

- Ne, pa igramo doma!

Potom je do riječi došao i naš izbornik, napomenuvši da razmišlja i o taktičkom sustavu 3-5-2, kao jednoj od opcija za petak:

- Naše su šanse za prvim mjestom male, ali postoje! Cilj nam je pobijediti Belgiju, pa da vidimo kakav će rasplet biti u zadnjem kolu. I Belgija je u ovim kvalifikacijama nekoliko puta bila u krizi, ali njihovi suparnici nisu znali to iskoristiti. Pa nije li Srbija u Beogradu trebala nakon pola sata voditi 3:0 protiv Belgije – retorički je pitao Štimac i dodao:

- Belgija je trenutačno zasluženo prva u skupini, a mišlljenja sam da moj ostanak na izborničkoj funkciji ne ovisi o rezultatu u kvalifikacijama.

Zašto je kod vas loše ozračje oko reprezentacije?

- Trebali biste provesti malo više vremena ovdje da to shvatite! Takav je mentalitet, od vrha do dna stiže se za samo dvije sekunde – objašnjavao je Štimac belgijskom novinaru.

Nakon jutarnjeg treninga A reprezentacija i mlada reprezentacija otišli staviti vijenac na grob počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

>> Reprezentativci odradili prvi trening

>> Pogledajte kako su Belgijci preko Santinija pokušali prevariti Štimca

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije