Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIMIR ZAJEC

''Rehhagel je bio mali bog, no Grke ni prote ne mogu spasiti''

Otto Rehhagel
Reuters
06.06.2010.
u 19:42

Destruktivni nogomet dosadio i grčkim navijačima i, smatra Zajec, nemaju šanse da prođu skupinu.

Kad je svojim utakmicama u skupini na Europskom prvenstvu 2004. godine Grčka naživcirala svekoliko nogometno pučanstvo bunkerom i još k tome prošla, malo tko je očekivao da će s takvom taktikom otići do samog kraja, do zlata. Ružnom nogometu veselili su se samo Grci, slavilo se kao nikad na ulicama. Danas, šest godina poslije na klupi Grčke i dalje je Otto Rehhagel (već devetu godinu), ali ni Grci više ne luduju za svojim izbornikom, takav destruktivan nogomet dojadio je i grčkim bogovima.

– O, Rehhagel je tamo bio ne baš mali bog, bio je sve nakon što je donio naslov prvaka. Nametnuo se tamo, ali danas već ima godina, sad je priča drukčija, čak je bilo upitno hoće li voditi Grke u JAR, ali kad je već izborio plasman, ostao je. No, uvjeren sam da neće ostati nakon ovog Svjetskog prvenstva – kaže Velimir Zajec, dugogodišnji stanovnik Atene, trener i direktor Panathinaikosa. Supruga i troje djece u Ateni su, i Zeko je prije tjedan bio tamo i uvjerio se da se od grčke momčadi ne očekuje puno.

– Znam im igrače, znam momčad i držim da oni ne mogu daleko. Ma u ovoj skupini veselit će se svakom bodu. Taj destruktivni nogomet koji igraju više ne prolazi, znaju da tako ne mogu pobjeđivati. A problem je što igru ne mogu promijeniti, takav profil igrača imaju i tu nema pomoći – kazao je Zajec, koji će SP gledati djelomično, koliko mu to dopuste treninzi Dinama kojeg danas vodi u pripreme.

Zeko tvrdi da nemaju šanse proći skupinu.

– Budimo ozbiljni, kako će proći pokraj Nigerije i Južne Koreje. Ne, nisam zaboravio Argentinu, oni su siguran putnik u drugi krug.

Hoće li Grci povesti protu, možda im bogovi pomognu?

– Hahaha, ne znam hoće li voditi protu na Svjetsko prvenstvo, ali ne bi me iznenadilo, oni su veliki vjernici. Ali, ne bih rekao da im bilo što može pomoći da prođu kroz tu skupinu, nemaju igračke kapacitete za to.

Komentara 2

KA
Kakma
20:22 12.06.2010.

Znao sam--Grcka je jedna od najslabijih ekipa na ovome prvenstvu,ipak su uspjeli ,naseg izbacivaca ,Ukrajinu izbaciti.Koliko smo mi onda tek slabi?

Avatar billybull
billybull
05:41 07.06.2010.

mali igrac dva mala kluba ocjenjuje nogometnog velikana...neki dan citam kako isto natav nitkonistavic toni cetinski ocjenjuje svjetsku zvijezdu lady gaga...pa otkud to nama hrvatima tolika arogancija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije