Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEMENSKI KRALJ

Razzoli: Pomozite, razbila mi se kruna, kako ću bez nje!

Giuliano Razzoli
Pixsell
09.01.2010.
u 20:41

Talijan Giuliano Razzoli, novi sljemenski kralj, želio je pohvaliti se svom prijatelju i povjerio mu je na trenutak svoje teško stečeno bogatstvo, no ovome su zadrhtale ruke i kristalna se kruna u trenu raspršila u komadiće.

– Pomozite, ostao sam bez krune. Kako ću sada bez nje – obratio se organizatorima glavni sudionik sljemenske bajke odlazeći iz Hrvatske.

Ništa za carinike

U zagrebačkoj zračnoj luci bio je tužan, osim skija i štapova nije imao što prijaviti carinicima, no brzom prijateljskom gestom domaćina, naručena je zamjenska kruna.

– Nije nam to bio nikakav problem, rado smo pomogli. Izrada krune traje oko mjesec dana, a na njoj radi troje ljudi. Proces je jako kompliciran, kristal se grije, brusi, polira... Vjerojatno će je dobiti u Salzburgu – spasio je stvar direktor Samobor kristala Alen Boras.

Iako teška oko 700 grama, kruna nije, poput 50 tisuća eura, za držanje u ruci. Proizvodi se tek jednom godišnje, i nije moguće naručiti repliku za kućnu upotrebu.

– Dizajnerski je zaštićena i može se samo osvojiti najbržom vožnjom u slalomu – dodao je direktor Boras.

Kristal pahuljice

Nagrada za sljemenske pobjednike izrađuje se od 2005. godine, rad je tima iz Hyper dizajna.

– Kristal je najmanji dio snježne pahuljice, pa je otud i došla ideja. Sastoji se iz dva dijela, ovalnog koji ide na glavu, a na njemu su stilizirane pahuljice od vrhova skija i skijaških zavoja – kazao je Miljenko Knežević, jedan od autora zaduženih za identitet Snježne kraljice.

Razzoli je u Zagreb doputovao s djevojkom, roditeljima i prijateljima. Obećao je kako će dugo slaviti svoju prvu pobjedu, hrvatski su mu novinari nabrajali fine restorane, no štedljivi kralj odlučio se za besplatnu večeru u Westinu. Ipak se zakompliciralo. U Zagrebu je krunu osvojio, na istome mjestu i ostavio, ali će ipak doći za njim.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
balance
21:49 09.01.2010.

Pobijedis ponovno i imas kristalnu krunu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije