Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju Perica Bukić

Ratko i igrači podijelit će 160.000 eura

'11.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, finalna utakmica za muskih reprezentacija Hrvatske i Italije.  Dodjela medalja, hrvatski vaterpolisti Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
13.09.2010.
u 08:02

Predsjednik HVS-a priča kako Savez dobro funkcionira i s proračunom od 4,75 milijuna kuna, što je, primjerice, više od deset puta manje nego što ima Dinamo.

Najtrofejniji svjetski vaterpolist i najtrofejniji svjetski trener dobitna je kombinacija za zlato. Predsjedniku HVS-a Perici Bukiću ne može se dogoditi gaf s izbornikom kao predsjednicima nekih drugih saveza. Rudić je njegov projekt. I, uvjerava Bukić, ostat će to sigurno još dvije godine.

– Nama se ne može dogoditi da ostanemo bez izbornika kao rukometaši bez Červara. Rudićev ugovor vrijedi do 2012. godine. On ima plaću od 20.000 kuna mjesečno te bonuse za rezultate i on je zadovoljan time – kazao je Bukić.

To nije astronomski novac. Ne bojite se da će mu netko ponuditi više?

– Ne bojim se da će nam ga netko preoteti jer s Ratkom imam vrlo, vrlo korektan odnos još od 1980. godine. Mi se o svemu za minutu dogovorimo. Ratkova želja bila je vratiti se u Hrvatsku, u Zagreb, i prije svega je sportaš, a ne trener koji ovo radi radi novca. Pred njim je SP u Šangaju i OI u Londonu, i nema tog novca za koji bi on to propustio.

Zlato u Šangaju sada je imperativ?

– Ne, apsolutno nema tog imperativa. Otkad je Rudić izbornik, mi na svako natjecanje dolazimo kao jedan od favorita, a naš cilj je na svakome osvojiti medalju. U dvije godine imamo pet velikih medalja, četiri medalje mlađih selekcija, a to nije došlo samo od sebe, nego kao produkt sustavnog rada.

Kako preživljava HVS?

– Od HOO-a imamo pokriveno samo 20-ak posto naših potreba, a za ostalo se moramo snaći. Dok su državna poduzeća, HEP, INA, CO..., imali mogućnost pomagati sportu, mi smo dobivali veća sredstva, punili više od 50 posto proračuna. Tako je 2008. proračun HVS-a bio 13-14 milijuna kuna, 2009. ostali smo bez više od pola tih sredstava, a u 2010. smo de facto ostali samo na malo više od pola iznosa koji je davao HEP-a. On je prije davao 2,5 milijuna kuna, sada je to dogovorno smanjeno na 1,5 milijuna, a ostali smo bez svih ostalih sponzora. U ovoj godini dobili smo još 2,8 milijuna kuna od HOO-a, a B net nam je dao 450.000.

Kako ćete za zlato nagraditi igrače?

– Budući da je smanjen ugovor s HEP-om, ja sam prije EP-a zamolio njihovu upravu da oni preuzmu premije za igrače, i oni su na to pristali. Riječ je o 160.000 eura, koje bi podijelili igrači i stožer, otprilike 10-ak tisuća eura po osobi.

Bilo je primjedbi na termin natjecanja. Gledatelji su navečer cvokotali od hladnoće...

– Nitko se nije žalio, iako je početak rujna bio neuobičajeno hladan, ne pamtim toliko kiše kao u prethodnih 15 dana, ali na to nismo mogli utjecati. No, imali smo sreće s vremenom kada je igrala hrvatska reprezentacija. Tih dana bio sam cijelo vrijeme u kontaktu s gospodinom Vakulom. Svaka njegova poruka "Večeras bez kiše" iskreno me oduševila – zaključio je Bukić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije