Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKETA NAKON PORAZA

Rakitić: Ovakav poraz nam se nikad više ne smije dogoditi

Ivan Rakitić
Marko Lukunic/PIXSELL
07.06.2013.
u 22:42

- Jako smo razočarani, nismo igrali kako smo se dogovorili. Ovako nešto nam se ne smije dogoditi. Moramo se dobro pripremiti i pobrinuti se da nam se ovo nikad više ne dogodi - smatra Rakitić.

Hrvatska je s 1:0 poražena od Škotske zbog čega će plasman na Svjetsko prvenstvo vjerojatno tražiti u dodatnim kvalifikacijama. Izbornik Igor Štimac nije tražio alibije nakon susreta.

- Moramo ući maksimalno u svaku utakmicu jer u protivnom ne možemo računati na pobjedu - rekao je Štimac koji ne smatra da je presudio termin utakmice koja se igrala na kraju sezone.

- Ne možemo se vaditi na termin. Bili smo uskraćeni za ključne igrače, ali dvije su osnove stvari presudile: nismo ušli dovoljno čvrsto i nismo bili precizni kad smo bili u situacijama kad smo imali centaršuteve.

Štimac je imao još nekoliko zamjerki.

- Svi naši igrači moraju shvatiti da moraju igrati u oba pravca. Nismo bili homogeni i blizu u linijama, a pet škotskih igrača nam je napravilo probleme - rekao je Štimac za HTV.

Darijo Srna je pogriješio kod gola Škota i dao loptu protivniku.

- Događa se, ali smo prije trebali riješiti situaciju.

Koliko nam je dostajao Luka Modrić?

- Znali smo da nema Luke, ali smo imali druge igrače. Imali smo dovoljno šutera koji su mogli ugroziti protivničkog vratara, ali smo premalo pucali. Mario Mandžukić se jako trudio, ali su ga danas dobro blokirali.

Sammir je izviždan na Maksimiru.

- Nema razloga više trošiti riječi na one koji se ne slažu s igranjem Sammira zbog nenogometnih razloga. Nećemo pokleknuti zbog ovog poraza jer su oni sastavni dio nogometa. Preostale tri utakmice moramo pobijediti.

Ivan Perišić igrao je od prve minute.

- Mislio sam da mogu odigrati utakmicu na svježinu, ali nismo bili na nivou. Trebamo što prije izvući pouke iz ovog poraza - rekao je Perišić.

Ivan Rakitić nije uspio prenijeti sjajne igre u Sevilli u reprezentaciju.

- Jako smo razočarani, nismo igrali kako smo se dogovorili. Ovako nešto nam se ne smije dogoditi. Moramo se dobro pripremiti i pobrinuti se da nam se ovo nikad više ne dogodi. Umor nije isprika jer smo svi imali tešku sezonu. Dao sam sve od sebe, ali nije završilo kao što sam želio - smatra Rakitić.

>> Škotska šokirala Hrvatsku i slavila na Maksimiru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije