Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na odmoru umjesto na sp-u

Raketa ispred TV-a forca za Elf!

Ivan Rakitić (1)
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
14.06.2010.
u 12:23

Hrvatski reprezentativac Ivan Raktić navijao je za Nijemce u Dubrovniku uz dres Manuela Neuera, svog frenda iz Schalkea.

Hrvatski nogometni reprezentativac, dobitnik nagrade Večernjakove domovnice u kategoriji najpopularnijeg sportaša u iseljeništvu, koji je tu prestižnu nagradu dobio čak tri puta, odmara se u Dubrovniku i iz Grada preko malih ekrana prati Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi. Rakitić je u Dubrovnik, gdje namjerava provesti godišnji odmor, stigao u petak.

Iako se u popularnu turističku meku, poput ostalih brojnih poznatih osoba, mladi član njemačkog kluba Schalke došao zabavljati, razgledati kulturne znamenitosti i odmarati, ne namjerava zanemariti Svjetsko prvenstvo, posebno utakmice u kojima igra Njemačka. Sa zanimanjem je pratio treću utakmicu Svjetskog prvenstva odigranu u nedjelju, 13. lipnja, u kojoj je Njemačka uvjerljivo nadigrala Australiju. Smjestio se u pizzeriji Nikše Grljevića, svoga prijatelja, i prisutnima otkrio kako bi najradije bio u Južnoj Africi s vatrenima, ali je u Dubrovniku s prijateljem Tonijem Tapalovićem, koji je nekada igrao za Schalke.

Rakitić je već prije najavljivao kako će na Svjetskom prvenstvu navijati za Njemačku i zato što u toj reprezentaciji igra njegov dobar prijatelj, golman Manuel Neur. Njemačke će utakmice, kaže, pratiti u dresu Manuela Neura kako bi mu dao podršku. Da misli ozbiljno dokazao je kad je na dan utakmice u Grljevićevu pizzeriju došao s Neurovim dresom.

– Zbog njega bih volio da Njemačka što dalje dogura! – izjavio je. Iako je Njemačka u njegovom užem krugu, Raketa ipak kao favorite prvenstva vidi Španjolsku, Englesku i Brazil. U Dubrovniku Svjetsko prvenstvo prati i delegacija Bad Homburga, grada koji je prijatelj s Gradom Dubrovnikom, o čemu će Večernji list sljedećih dana izvještavati.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:14 14.06.2010.

Da je Ivan Raktić lojalan valjda bi igrao za svoju Švicarsku, učio od trenerske legende Otmara i jasno u ovim danima igrao na World Cupu.. Jer nije lojalan sada pored TV navija za Njemce i sanja da bi bio uz one najbolje na SP 2010..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije