Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJATNI AUSTRIJANAC

Raich: Kostelić lako može uzeti mali Kristalni globus

Benjamin Raich
Pixsell
06.01.2010.
u 08:13

Austrijanac koji pokupio sve što se može u skijanju, još uvijek nije zadovoljio svoje apetite. Želi ove sezone i zlatnu medalju s Olimpijskih igara i Kristalni globus. Zagrebom se šetao neprimjećen, rijetki su ga prepoznali.

- Rado bih razgledavao, ali sada nažalost nisam na odmoru, nemam fotoaparat oko vrata. Stignem tek popiti neko kratko piće, a Zagreb sam vidio malo iz kombija. Bili smo prije dvije godine u centru na večeri, tek toliko.

Nije ni Ivica Kostelić mnogo uspio šetati po rodnom gradu, čak je i sestri rođendan čestitao dobacivši "Sve najbolje" spuštajući se niz stazu. I Zagrepčanin ima cilj ove sezone.

- Ivica može bez problema uzeti mali Kristalni globus. Posebno se to odnosi na slalom. Mnogo je utrka, sve je to vrlo blizu. Bio je u dobroj formi prije nego se ozlijedio, sad ćemo vidjeti kako će mu ići dalje. On je sjajan tehničar i uvijek se teško s njime natjecati - kazao je Raich.

Benijeva riječ ima težinu, zna o čemu priča, jer on je tri puta već uzimao manju kuglicu, čeka 35. pobjedu u Svjetskom kupu.

- Imam mnogo ciljeva, jedan je ponovo uzeti veliki Kristalni globus. To znači da moram nastupati u mnogo različitih disciplina, skupljati bodove gdje stignem. Želim i medalju u Vancouveru. Naravno, uvijek se ide po zlato...

Skijanje je uvijek bilo opasan sport, a danas je sve opasnije?

- Sve je više utrka, sve više opasnih i brzih disciplina. Nije toliko važno koliko je staza strma, već kako kontrolirati brzinu, koje skije izabrati...

Je li problem uzeti zlatnu olimpijsku medalju i pobijediti u Svjetskom kupu?

- Nije problem, to sam već dokazao, pokupio sam u Torinu dva zlata. U skijanju treba imati konstantu, to je jedini put do vrha. Treba raditi, imati dobar ritam i držati formu. Ostalo dolazi samo po sebi - zaključio je Raich.

Discipliniran, kakav je, morao je trenera pitati:

- Moramo li odmah u hotel, gdje ćemo večerati?

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dinameze
dinameze
10:52 06.01.2010.

ma nema IVICA šanse pored janeza oni su glavni favoriti SK.Pobjeđujemo ih u hokeju još trebamo uzeti malog HRGOTU iz Velenja da skače za HRVATSKU jer on i jest HRVAT dodamo tu još FAKA i to bi bilo to.Gosn Janez da li treba još što nabrajati.J A N I C A...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije