Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup, Berlin

Puninski osmi na 50 leptir

Aleksej Puninski
Renato Branđolica | Večernji list
14.11.2009.
u 18:06

Hrvatski plivač Aleksej Puninski zauzeo je osmo mjesto u finalnoj utrci na 50 delfin, na Svjetskom plivačkom kupu (25-metarska plivališta) u Berlinu.

U kvalifikacijama je Puninski na "mala vrata" ušao u finale, te je s vremenom 22.70 ostvario posljednje, osmo mjesto koje vodi u finale. U završnoj utrci je bio nešto slabiji (22.79), što je opet bilo dovoljno za osmo mjesto.

Pobjednik utrke bio je njemački plivač Steffen Deibler s vremenom 21.80, što je novi svjetski rekord.

Spomenimo da se u finalnu utrku, ali na 200 leptir, provukao i najbolji plivač današnjice, Amerikanac Michael Phelps. I on je zauzeo osmo mjesto kvalifikacija, ali je u finalnoj utrci bio nešto bolji, te je s vremenom 1:52.56 osvojio peto mjesto.

Osim Deiblera, u subotu su postavljena još tri svjetska rekorda. Cameron van der Burgh je postavio najbolje vrijeme na 50 prsno. Ovaj Južnoafrikanac je tu dionicu preplivao za 25.25, te za osamnaest stotinki poboljšao vlastito najbolje vrijeme dosad.

Nijemac Paul Biedermann je, pak, na 400 slobodno plivao 3:32.77 i za skoro dvije sekunde srušio dosadašnjeg rekordera, Australca Granta Hacketta (3:34.58). Australčev rekord je "živio" čak sedam godina.

Australska plivačica Liesel Jones je bila rekordna na 100 prsno, a novo najbolje svjetsko vrijeme iznosi 1:03.00.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije