Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća uzbuđenje

Prva Štimčeva akcija: Težit ću španjolskom sustavu igre

štimac (1)
PIXSELL
13.08.2012.
u 14:10

Težit ću onome što je španjolski sustav igre, ali to ne znači da će Hrvatska izgubiti vrijednost Mandžukića ili Olića, kaže izbornik.

Pet minuta kasnila je njegova prva presica uoči utakmice sa Švicarskom. Izbornik Igor Štimac slegnuo je ramenima.

– Ne znam zašto je došlo do kašnjenja, ali u budućnosti ovakvih stvari neće biti – rekao je Štimac.

Novi glasnogovornik HNS-a Neven Cvijanović čestitao je svim hrvatskim olimpijcima na nastupu u Londonu. A Štimac se okrenuo utakmici u kojoj Hrvatski nogometni savez obilježava sto godina postojanja.

– Evo nas, konačno je došao dan okupljanja. Sretan sam, s nestrpljenjem sam čekao susret s igračima. Švicarska je ozbiljan protivnik i vodi je veliki stručnjak. Svjesni smo napora koji nas očekuju, svjesni smo što javnost očekuje od nas i napravit ćemo sve da opravdamo ta očekivanja – kazao je Štimac.

S novim izbornikom Hrvatska će graditi i novi stil igre.

– Već smo razgovarali o stilu igre, stalno razmišljam o njemu. Sustav igre formira se prema profilu igrača, nećemo imati striktan sustav. Težit ću onome što je španjolski sustav igre, ali to ne znači da će Hrvatska izgubiti vrijednost Mandžukića ili Olića. Rezultatska prednost ostvaruje se u sredini terena, tu imamo veliki potencijal. Hrvatska sa svojim veznim igračima može jedina biti blizu Španjolske, za neko vrijeme ćemo doseći tu razinu. Zanimaju nas pobjede protiv najboljih, tako se moramo ponašati – kaže Štimac.

Puno pogleda bit će uprto u Luku Modrića. Kako izbornik gleda na njegovu situaciju?

– Zabrinjava me i veseli. Veseli me jer smo svi svjesni da će završiti u Realu, a brine me što nije u trenažnom procesu. Već je u zakašnjenju, izvući ćemo maksimum iz njega za kvalifikacije – kazao je Štimac.

Njegov unutrašnji osjećaj uoči premijere na klupi Hrvatske.

– Osjećam uzbuđenje, ono nosi pozitivne vibracije. Nikada nisam ni prestao biti dijelom reprezentacije, sve sam utakmice živio s reprezentacijom. Sada sam tu na direktan način, mogu utjecati na događaje na terenu, to me veseli. Vjerujem da ćemo polučiti izvrsne rezultate – kaže Štimac.

Ima novih imena u reprezentaciji.

– Kovačić i Maloča bit će s nama, s tim da će Mario trenirati, a Mateo neće igrati protiv Švicarske, njegova je ozljeda neugodna. Budite spremni da ćemo za sve prijateljske utakmice pozvati dva-tri mlada igrača. Znam što može pružiti Modrić ili Rakitić, Hrvatska je prebogata talentima. To su potvrdili Hajduk i Slaven Belupo, trebamo dati priliku mladima. Neću prijateljske utakmice koristiti za uljepšavanje svoje statistike, već za uljepšavanje budućnosti hrvatskog nogometa – rekao je Štimac.

Švicarska je prijateljska utakmica, ono pravo slijedi početkom rujna.

– O protivnicima razmišljam već dva mjeseca, otkako smo doznali skupinu i otkako sam shvatio da ću biti izbornik. Deset ljudi radilo je analize naših protivnika u kvalifikacijama, imamo sve informacije. Imamo ljude na utakmicama svojih protivnika u skupini. Sve respektiramo, ovo je najteža skupina u povijesti, ali ne bježimo od uloge favorita. Prihvaćamo je i znat ćemo se nositi s njom – zaključio je Štimac.

S njim su bili Ante Vukušić, koji se nada debiju u reprezentaciji, te Ivan Rakitić, koji je u mlađim selekcijama igrao za Švicarsku.

– Meni je to jedna od najljepših utakmica, cijelu reprezentaciju poznajem, s mnogim sam igračima igrao od svoje desete godine. Dugo sam čekao ovu utakmicu, radujem se srijedi, za mene će to biti nešto posebno. Švicarska je odlična momčad, ima dosta mladih igrača, igraju u kvalitetnim klubovima, bit će nam vrlo teško, ali mi se svakom protivniku moramo nametnuti – rekao je Rakitić.

Stigao je novi izbornik.

– Kreće novi dio i za mene, upoznao sam Slavena u toj ulozi. Motiv je velik, prošlo Svjetsko prvenstvo nismo igrali, promjena je dobrodošla, čeka nas bolje vrijeme. Mlada smo momčad ali iskusna. S novim stožerom očekujemo još bolje rezultate – zaključio je Rakitić.

Komentara 37

VA
valis
17:52 13.08.2012.

E Nikolicu ,Nikolicu..ne svida se tebi Stimac zbog drugih stvari a ja znam koje su to..

Avatar perodeformero
perodeformero
15:01 13.08.2012.

Dakle unaprijed računa da će u prijateljskim utakmicama izgubiti ili si bar pokušava stvoriti alibi. "Pa rekao sam da prijateljske utakmice neće služiti za ulijepšavanje statistike"

TR
traktorijada
10:07 14.08.2012.

hrvatska protiv "auslendera" iz svicarske he he he he, pojacana sa dva (2) prava svicarca he he he kako pise u njihovim novinama he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije