Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip šimunić

'Protiv Austrije nismo bili pošteni prema klubu, navijačima i sebi'

'21.08.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 4. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Austrija Bec. Josip Simunic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
25.08.2013.
u 21:31

– Imamo male šanse, ali ih imamo. I mi vjerujemo da možemo, nema tu puno priče, već otići tamo i ginuti 90, 95 minuta

aKapetan je utakmicu sa Slavenom Belupom odgledao s tribine, a kapetansku vrpcu predao je Sammiru (a on, kad je izašao – Ademiju).

– Lakše je gledati nego igrati, pogotovu po terenu kakav je bio u Koprivnici – uza smiješak je kazao Josip Šimunić.

No brzo se uozbiljio kad smo prešli na susret s Austrijom.

– Imamo male šanse, ali ih imamo. I mi vjerujemo da možemo, nema tu puno priče, već otići tamo i ginuti 90, 95 minuta, ako se poklopi, i 120 minuta. Uglavnom, imamo plan kako igrati u Beču. Nekako razmišljam da onaj koji misli da ne možemo dobiti Austriju i ne treba ići u Beč.

Kako sad ući u tu utakmicu, jurnuti od početka ili ipak biti strpljiv?

– To je posao Damira Krznara i Zokija Mamića. Sve što nam zadaju, mi ćemo ispuniti. Idemo tamo, kako se kaže, poginuti na terenu.

Koliko promjena trenera može djelovati na vas?

– U situaciji u kakvoj smo, pozitivna je. No mislim da ne možemo igrati lošije nego u srijedu. Gledao sam još jednom tu našu utakmicu na njemačkoj televiziji i bili smo loši. Mi igrači isto moramo preuzeti odgovornost. Kad igramo loše, ne možemo uvijek kriviti trenera, teren, suca. Mi moramo pošteno raditi svoj posao, to je minimalno što igrač mora jer tako poštuje klub, navijače, suigrače.

Što Krznar i Mamić mogu promijeniti u tako malo vremena?

– Teško je bilo što promijeniti, ali plan postoji i mi ga moramo ispuniti.

Sjećate li se neke utakmice u kojoj ste nadoknadili dva razlike iz prve utakmice?

– Sjećam se da je Liverpool gubio na poluvremenu od Milana sa 3:0 u finalu Lige prvaka pa je završilo 3:3 i Englezi su na kraju slavili. Dakle, može se, sve je moguće i mi u to moramo vjerovati. Ne budemo li vjerovali, nemamo nikakve šanse. A ja čvrsto vjerujem da možemo jer jednostavno više nemamo što izgubiti.

Možete li kao kapetan obećati da će svaki igrač koji istrči u Beču dati sve što može?

– To mogu obećati i tako će sto posto i biti.

Ili će biti po ušima?

– Ma neće, neće biti potrebe, svi će poginuti na terenu – zaključio je Šimunić. Za njega znamo da hoće, uvijek je takav. Može pogriješiti, kao i svaki drugi igrač, ali nikad neće otići s travnjaka suhe majice. E, da je Dinamu više igrača s takvim glavama.

>>Kramarić izbačen iz Dinama, može pronaći novi klub!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije