Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi potezi

Prodaja dionica Hajduka bit će prvi potez novog gradonačelnika

'03.05.2013., Split - Ivo Baldasar, kandidat SDP-a za gradonacelnika Splita Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
05.06.2013.
u 08:12

Osnovna ideja: Postaviti Hajduk na noge, ali tako da ipak ne ostane gradu Splitu na teret. Sve samo da Poljud dođe do pozitivne nule

Ivo Baldasar, novi splitski gradonačelnik, tek sada će spoznati važnost Hajduka i svega onoga što ga prati. U ovih par svečarskih i čestitarskih dana stiglo je i pitanje o tome što će grad Split kao većinski vlasnik napraviti s Hajdukom. Poziv je stigao preko stranačkog prijatelja, vodstvo Hajduka traži što hitniji sastanak s novim gradonačelnikom.

Gradu bi ostalo 25 posto

Baldasar ima u planu što s Hajdukom, to je i kazao stranačkom kolegi koji ga je nazvao u ime uprave. Grad će dionice dati na prodaju, u vlasništu Splita ostalo bi 25 posto (plus jedna dionica). To je bila i prva ideja preoblikovanja, vlasnik-ulagač je želja svih onih koji žele dobro Hajduku. Malo je onih koji nisu svjesni da ovakvo životarenje ne vodi ničemu. Razuman je optimizam trenutačnih vladajućih struktura u Hajduku, on je i logičan, ali svaki ozbiljniji promatrač sa strane uvjeren je da se Poljud bez ulaska jednog vlasnika neće izvući. Ulagača navodno ima, već otprije je jedan naš iseljenik iz Australije obilazio Željka Keruma, ali nikako se nisu mogli naći na istim valnim duljinama. Postoje i neke druge varijante, a ima onih koji su nam potvrdili da se Jako Andabak opet aktivirao s onom svojom stalnom željom da postane "gazda Jako".

Ionako je u Poljud instalirao svoje kadrove poput predsjednika Marina Brbića i voditelja nabave. Puno toga trebalo bi biti riješeno tijekom lipnja, ali osnovna je ideja gradonačelnika Baldasara da Hajduk stane na noge, da u nekoj varijanti ne dođe Gradu na teret. Možda bi gradske vlasti čak žrtvovale i onih 30 milijuna kuna kredita, vratile ga u ime Hajduka. Sve samo da Poljud dođe do nekakve nule i počne normalno poslovati. Opet se traži ta neka šansa za Hajduk, svakih nekoliko godina poslovanje počinje od nule. Baldasar će biti oprezan kada je Hajduk u pitanju, navijači bijelih osjetljivo su biračko tijelo.

Andersson kao savjetnik

To je osjetio i Vjekoslav Ivanišević, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, koji je potkraj kampanje postavio neka pitanja o trenutačnom stanju u Hajduku. Možda je baš tim istupom izgubio par stotina glasova koliko mu je nedostajalo da postane gradonačelnik. Inače, konkretnih novosti o odlascima i dolascima u Poljud baš i nema. Samo se može čuti da Jens Andersson ipak neće biti sportski direktor, već savjetnik uprave, za što bi primao 5000 eura mjesečne plaće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije