Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI ŽUTI O VELIKOM DVOBOJU

Precijenjeni Capello izgubio je utjecaj

Fabio Capello
Reuters
VL
Autor
Robert Prosinečki
27.06.2010.
u 10:40

Jedva čekam utakmicu. Ili bolje rečeno, jedva čekam da Nijemci pobijede Englesku. Zašto sam tako uvjeren u trijumf Elfa?

Nakon dugo vremena napokon imaju pet-šest igrača od kojih svaki ima moć i sposobnost da individualnim potezima riješi utakmicu. Imaju igru, moć... Dobro, priznajem, Nijemci su mi draži i zbog sentimentalnih razloga.

Tamo sam rođen i tamo je počela moja nogometna priča. Nadam se da će se obistiniti ona čuvena Linekerova izjava da "nogomet igraju svi, ali uvijek pobjeđuju Nijemci". I nema veze što Elf ima jednu od najmlađih reprezentacija u povijesti, oni imaju pobjednički mentalitet, a i izbornik Joachim Löw u odličnim je odnosima s igračima. Nešto slično kao Maradona u argentinskoj reprezentaciji, samo na puno umjereniji način.

 Löwa igrači vole i spremni su poginuti za njega na terenu, to se vidi u njihovu pristupu. Volim takve momčadi, koje idu bez kalkuliranja. Nema veze što su Englezi iskusnija momčad, Nijemci imaju urođen mentalitet za najveće stvari. I kad izgube, ispadnu ili su poraženi, posramljeni, već u sljedećoj utakmici imaju gard svjetskog prvaka. Kod Engleza taj fluid ne postoji.

Čak je i Fabio Capello kazao da je u očima svojih igrača vidio strah. Pa kako je to moguće, pa što ti to, Fabio, radiš, koja je tvoja funkcija u momčadi? Ne može se to dogoditi igračima koji vrijede taj novac.

Zapravo, sada mi je jasno, nisu oni onakvi kakvima smo ih opisivali i doživljavali, bez obzira na to što su nas onako pobijedili. Uostalom, jeste li ikada vidjeli Dona Fabija tako nervoznog, ja nisam nikada... A i to nešto govori, da smo i njega precijenili...

Komentara 12

OB
-obrisani-
11:44 27.06.2010.

Pa Capello je izgubio utjecaj več na kvalifikacijskim utakmicama Engleske protiv Hrvatske. Naime čak da je stavio obrambenog igrača ili novog golmana radi ojačanja odbrane taj bi za 5 minuta kockastima uturio novi gol..Ma da igraš sa takvima izgubil uutjecaj na svoju ekipu i rezultat jer tvoji trpaju i rezultat se stalno mijenja svakih pet minuta..

Avatar poljicanin
poljicanin
11:49 27.06.2010.

Boateng,Tasci,Khedira,Marin,Özil,Trochowski,Gomez,Podolski,Aogo,Cacau,Klose -Nijemci?urodjen mentalitet?Roberte,malo je smijesno sto omalovazavas reprezentaciju koja nam je natrpala 9 komada te uzdizes ekipu koju smo na proslome EURU bez vecih problema pobijedili 2-1.Zar po tebi Njemacka nije malo visila protiv Gane?

OB
-obrisani-
17:01 27.06.2010.

Opet ti patis jadnice...Tebi stvarno nikad dosta...poremecena osobo ,forumasima kazes da ne provociras, ati svaki dan jedno te isto...Pun si kompleksa kad smo mi u pitanju,te.............le jedno podji se lijeciti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije