Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI IZ BAYERNA

Pranjić: Kina je propala, kamo idem odlučit ću nakon Eura

Olić Pranjić (1)
Goran Stanzl/Pixsell
23.05.2012.
u 18:06

– Ne mogu shvatiti zvižduke Robbenu. Pa nije on namjerno promašivao jedanaesterce – kaže Pranja

Zadnje istrčavanje na Allianz Arenu bilo je puno emocija za naše reprezentativce Danijela Pranjića i Ivicu Olića. Nakon tri godine rastali su se s Bayernom, dobili su cvijeće i poklon-kutijicu, nagrađeni su pljeskom 33.000 gledatelja uoči prijateljske utakmice Bayern – Nizozemska (3:2). Olić je odigrao 73 minute i tada ga je zamijenio Ribery, doživio je ovacije na izlasku s travnjaka, oprošten mu je promašeni jedanaesterac protiv Chelsea! A "Pranja" je ostao na terenu cijelu utakmicu...

– Bilo je pomalo tužno, prevladavao je nekakav čudan osjećaj, nekakva nevjerica da ovo nije kraj. Bilo mi je lijepo ove tri godine u Bayernu i nije lako otići. Ali, Bože moj, takav je život nas nogometaša, idemo dalje – rekao nam je Pranjić.

Gdje ćete nastaviti karijeru? Kina je definitivno propala...

– Od odlaska u Kinu nema ništa! Ostajem u Europi, ali neću još ništa konkretno govoriti, jer zapravo ni ne znam ništa konkretno. Imam na stolu neke ponude, nekoliko je zemalja u optjecaju, ali nisam ni blizu konačne odluke. Možda ću čak čekati završetak Eura, pa onda odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Uglavnom, neću žuriti – kaže Pranjić.

Inače, svi su Bayernovi igrači na ovoj utakmici dočekani i ispraćeni pljeskom, osim – Arjena Robbena! Nizozemac je igrao za svoju reprezentaciju (netko je u šali rekao "opet igra protiv Bayerna, kao i u subotu..."), zagrijavao se u 39. minuti i bio je nakratko isfućkan. A kad je ušao u igru u 78. minuti, dočekao ga je koncert zvižduka, koji ga je pratio pri svakom dodiru s loptom! Nije pomoglo ni kad ga je Schweinsteiger na kraju utakmice zagrlio i odveo pred najžešće navijače, zvižduci nisu prestajali...

– To mi je neshvatljivo, da navijači zvižde svome igraču!? Pa nije on namjerno promašivao jedanaesterce! Ne znam, i ja sam doživio nešto slično prije dvije i pol godine, i meni su zviždali... Navijač ima pravo iskazati svoje nezadovoljstvo, ali nije mi normalno da ga se tako isfućka, pa on će još igrati u Bayernu i donijeti navijačima mnogo zadovoljstva – kaže Pranjić.

Robben je nedavno produžio ugovor. Hoće li ga možda ovo pokolebati i nagnati na novi razgovor s klupskom upravom? – Sve ovisi o tome kakav je karakter. Vjerujem da će ostati, proći će i ovo razočaranje, još smo svi vrući od izgubljenog finala. Bila je ovo užasna sezona, Bayern već dvije sezone nije dohvatio trofej i to je jednostavno nepojmljivo za ovakav klub – govorio je Pranjić.

Spomenimo da se i službeni spiker na stadionu u poluvremenu utakmice, kad je rezultat bio 2:2, ironično našalio rekavši: "Napokon dobra vijest za Bayernove navijače – danas se ne igraju produžeci, i ne izvode se jedanaesterci..."

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije