Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivičin glavni logističar

Pavlek: Svindal se Ivici poklonio pred svima, to je velika čast

\'(L to R) Switzerland\'s Carlo Janka, second, winner Croatia\'s Ivica Kostelic and Norway\'s Aksel Lund Svindal, third, pose prior to the podium ceremony of the FIS World Cup Men\'s Super combined in
AFP
15.01.2011.
u 08:01

U gornjem dijelu slaloma, koji je postavio njegov otac, Ivica je vozio jako pametno, a u donjem dijelu raspalio je kako zna i može.

Ivica je po treći put u karijeri slavio u Wengenu. Nigdje drugdje nije pobijedio dva puta, pa je očito da između tog povijesnog švicarskog skijališta i njega postoji neka posebna veza.

Inače, kada pobijedite u Svjetskom kupu čeka vas puno obveza. Ne samo proglašenje pobjednika i razgovori s novinarima.

– Ivica mora na dopinšku kontrolu, na presicu pobjednika, na proglašenje u grad, mora odraditi svoju terapiju za leđa, doći će u hotel u 20 sati. Trudimo se da mu oslobodimo što više vremena za odmor. Zbog toga čak razmišljamo i o tome da ga poštedimo ogleda staze uoči subotnjeg spusta. Tu stazu ionako dobro poznaje, a neodlaskom na ogled može dobiti i do sat i pol sna više – objašnjava direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

I on je ushićen, no ne želi da se to vidi.

– Treba ostati čvrsto na zemlji, smiren. Ivici samo želimo mir i zdravlje. To je jedino na što mislimo kada prođe kroz cilj – spušta loptu na zemlju Pavlek.

Glavni Ivičin logističar kaže da ga sve to podsjeća na sezonu 2001./2002.

– Takva Ivičina serija podsjeća me na sezonu u kojoj je Ivica osvojio slalomski Kristalni globus, s time što sada djeluje puno zrelije.

U ciljnoj areni wengenskog skijališta nije nedostajalo čestitara. Najznačajnijim Pavlek smatra čestitku od bivšeg ukupnog pobjednika Svjetskog kupa Svidala.

– Svindal mu se poklonio pred televizijskim kamerama. To je velika stvar.

Prokomentirao je Pavlek i Gipsovu postavu staze:

– Ante je postavio možda i lakšu slalomsku stazu nego što je namjeravao. Janka i Svindal mogli su voziti tako dobro jer je snijeg bio mekan. Čestitao sam Svindalu i rekao mu da ne bi tako vozio da je bilo ledeno.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:41 15.01.2011.

svaka čast Ivice. Veselim se tvojim uspjesima i samo naprijed. Blanski svaka čast i malo je žalim jer je uvučena u cijelu priču ne svojom krivnjom. Svaki novi Ivičin uspjeh je još jedna šamarčina na licu brkatog soma Joška Vlašića.

OB
-obrisani-
10:05 15.01.2011.

Jako dobro odradjeno. Sad vidimo koliko je vazno iskustvo. Ivica je jedan od najiskusnijih alpinista danasnjice. Svindal je skijaska legenda. Prije 3 godine ruzno je pao u USA u Creeku i tu su mu utrobu otvarali zbog unutarnjeg krvarenja. Sledece godine na toj istaoj spust stazi je pobjedio.

PI
prava istina
09:07 15.01.2011.

Duboko se klanjam dečec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije