Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVILNIK FIS-A "PROTIV" IVICE KOSTELIĆA

Pavlek: Odluka nema smisla, Ivica treba nastupiti!

Ivica Kostelić
Boris Šćitar/Pixsell
04.12.2009.
u 12:28

Čak i ako bolovi u leđima splasnu, hrvatski skijaš Ivica Kostelić neće imati pravo nastupa u superkombinaciji Svjetskog kupa u petak u Beaver Creeku.

FIS-ov pravilnik navodi da svaki skijaš mora odraditi barem jedan trening spusta kako bi stekao pravo nastupa u superkombinaciji ili službenoj utrci spusta. Isto tako, to pravilo ne prihvaća trening na skraćenoj stazi, a baš je takav bio u srijedu u Beaver Creeku na kojoj je nastupio Ivica Kostelić.

Dan kasnije je Kostelić odustao od nastupa zbog bolova u leđima, a time je automatski izgubio šansu za borbu u superkombinaciji, gdje je oduvijek mogao računati na veliki broj bodova u Svjetskom kupu.

Stoga je nastala nova borba na relaciji Hrvatskoga skijaškog saveza i Svjetske skijaške federacije (FIS) u Beaver Creeku, a austrijski Kleine Zeitung prenosi izjavu direktora hrvatske skijaške reprezentacije Vedrana Pavleka.

- Takva odluka je smiješna. Ivica je bio na jednom treningu i on bi trebao biti jamstvo nastupa. Borimo se protiv te odluke i želimo da Ivica nastupi u petak - rekao je Pavlek, a na njega se nadovezao Austrijanac Walter Hubmann, koji radi u hrvatskoj reprezentaciji:

- Morali bismo uložiti žalbu na takvu odluku.

Hrvatska strana poziva se na to da se onaj neslalomski dio superkombinacije vozi baš na skraćenoj stazi spusta, te bi odvoženi Ivičin trening u srijedu trebao biti dovoljan za nastup u službenoj utrci.

Isto tako, u petak bi se trebala održati i superkombinacija, ali i novi, treći trening spusta. Takav dnevni program naveo je neke reprezentacije na ljutnju, jer dodatno opterećuju skijaše brzih disciplina koji nastupaju i u superkombinaciji. No, stoga će vjerojatno zadnji trening biti okrnjen i s malim brojem nastupa skijaša.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
mentor
13:58 04.12.2009.

Po načelu pravićnosti bi Kostelić imao pravo nastupa, a po pravilniku ne.

OB
-obrisani-
14:16 04.12.2009.

04.12.2009. u 13:58h monsun je napisao/la: Po načelu pravićnosti bi Kostelić imao pravo nastupa, a po pravilniku ne. Sasvim si u pravu. Ipak je važno gdje nastupa. U Beaver Creeke ili negdje u EU če Ivica nastupiti jer če mumu po pravičnosti čak protiv pravila kao super dečku i super skijašu to omogučiti. On to svakako zaslužuje. Da je utakmica tamo negdje u izvan EU ili SAD manje razvijenim zavičajima onda čak ni prema pravičnosti, ni prema pravilniku nebi mogao nastupiti jer bi mu vjerovatno več prije utrke pokrali sportsku opremu i skije ili bi ga oni žustriji navijači istukli. I problem nebi bio u lopovluku nego bi onda nastao kada bi FIS tražio dvevnike o događajima da jih ni organizator, pa čak ni policija nebi uspjeli pronači..

KO
kokolo112
17:13 04.12.2009.

Sumljam da će njegov nastup dopustit Austrijanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije