Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje košarkašica

Pala Angola! Hrvaticama povijesna pobjeda na Olimpijskim igrama

ana lelas
Igor Kralj/PIXSELL
03.08.2012.
u 12:00

U utakmici četvrtoga kola izabranice Stipe Bralića uvjerljivo su svladale afričku reprezentaciju sa 75:56.

Hrvatske košarkašice ostvarile su povijesnu, premijernu pobjedu na Olimpijskim igrama! U utakmici četvrtoga kola izabranice Stipe Bralića svladale su reprezentaciju Angole s uvjerljivih 75:56. Najefikasnija u pobjedi bila je Ana Lelas sa 23 ubačaja, Sandra Mandir dodala je 18 i pet asistencija, a Marija Vrsaljko 10 uz osam skokova.

Nakon nepotpunog četvrtog kola Hrvatska ima omjer 1-3 te je i dalje pretposljednja u skupini, ali još ima šanse za prolazak u četvrtfinale.

U zadnjem kolu naše košarkašice igraju s Turskom, a da bi imale šanse za plasman u nokaut-fazu, Turkinje danas moraju izgubiti od Kine, a zatim i od Hrvatica, no moraju se poklopiti još neki rezultati, jer bi u slučaju ovakvoga raspleta došlo do kruga tri reprezentacije - Hrvatske, Turske i Češke.

– Drago mi je zbog prve povijesne pobjede na olimpijskom turniru. Kada smo poveli sa 15 razlike, tu smo razliku održavali do kraja i nije bilo bojazni da bismo mogli izgubiti. Njihovi centri nisu tako nadmoćni kao američki, češki ili kineski pa smo ih nadskakali. Nisu ni šuterski dobre – istaknuo je nakon utakmice hrvatski izbornik Stipe Bralić, a Anđa Jelavić je dodala:

– Ostaje nam posljednja utakmica s Turkinjama. Napravit ćemo sve kako bismo ostvarile još jednu pobjedu protiv europskih doprvakinja. Što se tiče Angole, fizički su jake, ali smo mi bile bolje gotovo u svim elementima, od skoka do šuta.

Hrvatska je igrala u sastavu: Mandir 18 (pet asistencija), Jelavić 7, Mišura 8 (šest skokova), Karčić, Salopek 2, Vrsaljko 10 (osam skokova), Ciglar 1, Lelas 23 (šest skokova), Slišković 2, Mazić 2, Ivanković, Ivezić 2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije