Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek se oprostio

Hajduk prošao, bit će topovska hrana za Inter

Hajduk  (1)
Ivana Ivanović, Ivo Čagalj / Pixsell
26.07.2012.
u 22:28

Hajduk je uspio izboriti 3. pretkolo Europske lige i velike dvoboje s milanskim Interom.

To će biti najveće utakmice u Hajdukovoj euro povijesti, nikada Splićani nisu igrali protiv tako slavnog kluba. Uostalom, činjenica da je već i prije utakmice sa Skontom u Hajduku primljeno preko sedam tisuća rezervacija na neviđeno za utakmicu 2. kolovoza protiv Intera u Poljudu dovoljno govori. Ali, viđeno u tih 0:1 u Rigi nije obećavajuće, ovakvi bijeli bit će topovska hrana za Inter. Hajduk može biti zadovoljan prolaskom dalje, no pružena igra bila je ispod svake razine. Ovaj radni i mladi Hajduk bio je u podređenoj poziciji u odnosu na skromne Letonce, dojam je da Splićani jednostavno nisu mogli više.

Nije Skonto mogao krenuti u juriše od prve minute, unatoč rezultatskom minusu od 2:0 iz prve utakmice. Letonci su limitirana momčad, koja je mogla čekati ubačaje sa strane i tako zaprijetiti vratima Blaževića. To im je uspjelo u nekoliko navrata, na ubačaj su svi kretali, gurali se, čupali, pa je u prvom poluvremenu bilo nekoliko opasnih situacija za Blaževića, koje je vratar bijelih otklonio boksanjem lopte. Bilo kakva druga napadačka opasnost od strane Skonta prema Hajduku nije postojala. A bijeli nisu žurili, Krstičević je inzistirao na držanju pozicije, sredina terena predvođena Radoševićem zaustavljala je sve pokušaje Letonaca. Hajduk je čekao kontre, u 16. minuti Malinš je krajnjim naporom obranio udarac Caktaša kojeg je poslužio Vukušić. Još je u dva navrata prijetio Oremuš, ali bilo je to preslabo za pričuvnog vratara letonske reprezentacije. I to je bilo sve od Hajdukovih napadačkih akcija u prvom dijelu. Sve u svemu bila je to loša utakmica, baš negledljiva.

Krstičević je na travnjak, u odnosu na prvu utakmicu, poslao pet novih igrača. Maglica se našao u vrhu napada s Vukušićem, svoju prigodu dobili su Milović i Stojanović u zadnjoj liniji, te Oremuš i Luštica u sredini terena. Na klupi nije bilo ozljedom načetog Andrijaševića, te Trebotića, oni su bili višak.

Nastavak nije ponudio ništa novog u odnosu na prvi dio. Odnosno, Hajduk se za nekoliko nijansi povukao, nije mogao povezati konce igre. Ta sredina terena jednostavno ne funkcionira. Najbolju prigodu utakmicu imali su domaćini u 46. minuti, Labukas je imao zicer, ali Blažević je odlično reagirao. Sinelnikovs je postigao gol u 90. minuti, no sudac je brzo označio kraj i poslao bijele - na Inter.

RIGA Gradski stadion. Vrijeme ugodno. Gledatelja 1000. Sudac Libor Kovarik (Češka).

Skonto: Malimš – Ibragimov, Savčenkovs, Maksimenko, Kukamos - Mingazov, Rode, Fertovs, Rios - Šabala, Labukas. Trener Marians Pahars

Hajduk: Blažević – Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović – Oremuš, Radošević, Luštica, Caktaš – Maglica, Vukušić. Trener Mišo Krstičević.

Slaven slavio s ukupno 10:2!

U Sjevernoj Irskoj igrao je Slaven Belupo, koji je protiv amatera iz Portadowna slavio s 6:0 u prvoj utakmici te nije imao većih problema.... Slavili su s 4:2, golove su postigli Bubnjić u 10. i Brlek u 14. minuti, a smanjio je u posljednjoj minuti prvog dijela Lecky. Dva gola je u nastavku zabio Saban za 4:1, a smanjio McCafferty u 67. minuti, kada je sve ionako bilo gotovo. Slaven je slavio s ukupno 10:2. Impresivno.

Sada u 3. pretkolu čekaju prošlogodišnjeg finalista ovog natjecanja, Athletico Bilbao.

Osijek se oprostio od Europe u Švedskoj

Osijek je u Europi trajao četiri utakmice, a svoju je avanturu zaključio novim porazom – švedski Kalmar je kod kuće slavio 3:0 (2:0) i s ukupnih 6:1 preskočio bijelo-plave koji su opet svoju naivnost i neiskustvo skupo platili.

Dauda u 25. načeo je goste, kapetan Smoje je u završnici prvog dijela svladao svoga vratara Vargića, koji je u sudačkoj nadoknadi utakmice, nakon bombe Nourija s dvadesetak metara, po treći puta morao vaditi loptu iz mreže.

Osijek je još jednu europsku utakmicu završio s igračem manje – Kvržić je u 88., zbog drugog žutog kartona, morao ranije put svlačionice.

Rezultati, Europska liga, drugi susreti 2. pretkola:

Skonto Riga - HAJDUK 1-0 (prva 0:2)

KALMAR - Osijek 3-0 (prva 3:1),

Portadown-SLAVEN BELUPO 2-4 (prva 0:6)

Shirak (Arm) - Yehuda (Isr) 0-1
Dila Gori (Geo) - Aarhus (Den) 3-1
Ordabasy (Kaz) - Rosenborg (Nor) 1-2
Gandzasar (Arm) - Servette (Sui) 1-3
Met. Skopje (Mac) - Ruch (Pol) 0-3
KuPS (Fin) - Netanya (Isr) 0-1
Niksic (Mon) - M. Donetsk (Ukr) 2-4
Aktobe (Kaz) - Milsami (Mda) 3-0
Elfsborg (Swe) - Dacia Chisinau (Mda) 2-0
Gomel (Blr) - Renova (Mac) 0-1
Inter Turku (Fin) - Twente (Ned) 0-5
Honved (Hun) - Anzhi (Rus) 0-4
MyPa (Fin) - Rapid Bucharest (Rou) 0-2
Suduva (Ltu) - Vojvodina (Srb) 0-4
Aalesund (Nor) - Tirana (Alb) 5-0
Anorthosis (Cyp) - Levadia (Est) 3-0
CSKA Sofia (Bul) - Mura (Slo) 1-1
Ried (Aut) - Soligorsk (Blr) 0-0

 

Komentara 25

Avatar mohito
mohito
22:36 26.07.2012.

prevaril sam se, ipak su se na kraju morali cupat......nevjerojatno, a skonto je jedna od najslabijih ekipa koje se uopce moglo izvuc u kvalifikacijama...

ES
Escudo
23:09 26.07.2012.

napokon jedan posteni i iskreni naslov :D:D:D:D:D

Avatar mohito
mohito
21:27 26.07.2012.

covjece, ovaj skonto je stvarno amaterska momcad - mislim da hajduk moze i s pol gasa i bez ikakve brige ovo preskocit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije