Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narančasti traže smještaj

Nizozemci postali "beskućnici" jer nisu vjerovali u finale

Nizozemska
Reuters
08.07.2010.
u 09:10

Rezervacija hotela istekla im je 6. srpnja, a kako su svi kapaciteti puni, u pomoć im je priskočila Fifa

Nizozemci su osigurali finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Johannesburgu 11. srpnja, ali nisu - smještaj. Tulipani ni sami nisu vjerovali da će dogurati tako daleko, pa su hotel Hilton u gradu gdje se igra finale rezervirali tek do 5. srpnja. Sada moraju tražiti novi smještaj, jer ne žele spavati na cesti. Teško će ga naći jer su hoteli prepuni.

– Nećemo valjda sada postati beskućnici. Fifa nam je izašla ususret i traži nam novi smještaj – rekao je glasnogovornik Nizozemskog nogometnog saveza.

De Zeeuwu napukla vilica

Ulaskom u finale iznenađeni su i nizozemski igrači.

– Ne mogu vjerovati da nam je to uspjelo, svaki put se naježim kada se toga sjetim – rekao je nizozemski napadač Robin van Persie.

Arjen Robben, strijelac trećeg pogotka Urugvaju, prisjetio se da je ove godine već bio u jednom finalu, onom Lige prvaka s Bayernom, no ostao je bez naslova.

– Prije utakmice međusobno smo se pogledali, a ja sam bio uvjeren da izlazimo kao pobjednici. Jednostavno smo sjajna momčad, a sada nam treba samo još jedna pobjeda. Nedavno sam izgubio veliki finale s klubom i neću dopustiti da se to ponovi – najavio je Robben te rekao da će biti motiviraniji za naslov kada budu igrali s Nijemcima.

– Ne smijem izgubiti od njih jer će me suigrači iz kluba zafrkavati cijele sezone.

U finalu u Johannesburgu pak vjerojatno neće sudjelovati nizozemski veznjak Demy de Zeeuw kojem je napuknula vilica nakon nezgodnog i žestokog udarca Urugvajca Martina Caceresa kopačkom po bradi.

Ludilo u Amsterdamu

Uspjeh narančastih izazvao je euforiju u zemlji, pa je tako polufinale na TV-u gledalo čak 76 posto Nizozemaca. Na glavnom amsterdamskom trgu utakmicu je gledalo čak 90.000 navijača, a pet minuta nakon utakmice poslano je čak 800.000 poruka i obavljeno 900.000 poziva.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar AztekCro
AztekCro
09:54 08.07.2010.

Odabrao je on sebi protivnika za finale... Bar ga nitko neće zezati u klubu ako izgubi. :P

OB
-obrisani-
08:45 09.07.2010.

Nizozemci postali \"beskućnici\" jer nisu vjerovali u finale a Hrvati nisu postali \"beskućnici\" jer nisu ni trebali rezervirati hotel u Johannesburgu ali jim je FIFA obezbedila par šotora da mogu izbliza pogledati kako igraju oni najbolji na SP 2010..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije