Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savez steže remen

Nika Fleiss završava skijašku karijeru

nika
Igor Kralj/24 sata
20.04.2010.
u 18:31

- Ivici smo dali još dva čovjeka jer želimo ostvariti sve uvjete za osvajanje Velikog globusa – kaže direktor Vedran Pavlek.

Odluke Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza najviše su pogodile Niku Fleiss i Ivana Ratkića. Nakon što su doznali da su ispali iz A reprezentacije, njih dvoje odlučilo je okončati svoje skijaške karijere. Ratkić želi magistrirati financije i bankarstvo, a studiju se želi posvetiti i Nika. Ista odluka snašla je i Mateu Ferk i Danka Marinellija, no oni će još razmisliti hoće li nastaviti skijati na klupskom proračunu, a Sofija Novoselić to želi pokušati u vlastitu ili klupskom aranžmanu. O svemu nas je obavijestio direktor Saveza Vedran Pavlek kojem je produljen mandat i koji kaže:

– To nisu lake odluke, no nismo se mogli voditi sentimentom, već rezultatima, a oni su, kada je Nika u pitanju, u silaznoj putanji još od 2005. godine. Minimum kriterija bio je biti među prvih 30, a ona je ispala. Važno je naglasiti i da su Nika, Matea i Ivan u programu Saveza već 12 godina, Danko 11, a Sofija devet i glavni razlog su neostvareni ciljevi.

U jeku financijske krize i pokušaja da održi proračun na razini lanjskog (14 milijuna kuna) Pavlek je odlučio uložiti u dva nova slovenska trenera.

– Glavni cilj u iduće četiri godine jest što bolja podrška onima koji su to rezultatima zaslužili. Ivičin tim proširit ćemo još jednim trenerom, kao i Natkov. On će dobiti slovenskog servisera Rosinu koji će pomagati i Tinu Širokom. Ivica će pak dobiti i Mitju Zupana, slovenskog trenera koji će se baviti razvojem njegovih brzih skija. Ivica vozi sve discipline, često ima po 100 skija, i da bi se mogao logistički nositi s Austrijancima i Švicarcima, treba dodatne ljude.

Ključne riječi

Komentara 7

MA
maklin
19:01 20.04.2010.

Fala bogu i to je završilo, trošit novce na takav nerad. Sad će imat vremena se drpat sa ocem ups.. mužem :-)

BR
branko007
19:19 20.04.2010.

a šteta

RI
ricard
20:39 20.04.2010.

bilo je krajnje vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije