Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Triler u finišu

Nema kalkuliranja! Pobijedili smo Španjolsku za 1. mjesto!

'24.01.2012., Dvorana SPENS, Novi Sad, Srbija - 2. krug Europskog prvenstva u rukometu. Utakmica B. skupine izmedju Francuske i Hrvatske. Blazenko Lackovic, Domagoj Duvnjak. Photo: Antonio Bronic/PIXS
Antonio Bronić/Pixsell
19.01.2013.
u 18:59

Golužini izabranici s maksimalnim učinkom (pet pobjeda u pet utakmica) idu u osminu finala gdje ih čeka Bjelorusija

Napokon smo dočekali pravu atmosferu na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Čarobna kutija se konačno napunila i utakmicu Španjolske i Hrvatske pratilo je 12.000 gledatelja. Zavijorilo se tisuću zastava kada je Španjolska izašla na parket, a naših stotinjak navijača jedva smo i primijetili. Svoje mjesto na VIP tribina zauzeo je i Ivano Balić. U prvom poluvremenu oba izbornika brzo su izmijenile početne postave. Sigurno da je to dio taktike jer prvo mjesto u skupini donijelo je možda lakšeg suparnika u osmini finala, Bjelorusiju, ali i puno, puno teži put do završnice. Na tom putu stoje, ne bude li iznenađenja, Francuzi (četvrtfinale), a potom i Danci (polufinale).

Drugo mjesto je bilo puno prihvatljivije jer nudi do finala utakmice bez Francuske, Danske i Španjolske. Slična situacija bila je na SP-u u Njemačkoj 2007. Igrali smo isto sa Španjolskoj. Tadašnji stručni stožer na čelu s Červarom bio je skloniji da utakmicu izgubimo i tako u četvrtfinalu izbjegnemo Francusku. Igrači nisu bili za tu opciju. Pobijedili smo Španjolsku, ali i u četvrtfinalu ispali od Francuske.Tada nas kalkulacije nisu odvele do medalje, a igrali smo fantastično.

Sjajna vanjska linija

Odlično su u prvom poluvremenu odigrali Golužini izabranici. Pogotovo zrelo u napadu na postavljenu obranu, vanjska linija Bičanić - Duvnjak - Kopljar bila je na prvom težem iskušenju i gotovo je savršeno odradila posao u tih prvih 30 minuta. Španjolci su ušli u utakmicu furiozno, bez kalkulacija, na krilima bučne publike, prvi put pune Čarobne kutije. No, Golužini izabranici brzo su ih utišali. Dovoljno je reći da je učinkovitost hrvatskog napada bila gotovo 70%, a ponajbolji vratar svijeta Arpad Šterbik ostao je na samo četiri obrane, u odnosu na Alilovićevih šest.

Lacković otpao do polufinala?

U završnici prvog dijela Hrvatska se mogla odvojiti i na tri gola viška, no akcija na kružnog napadača nije realizirana do kraja. Prvi put je priliku na prvenstvu dobio Marino Marić kojeg je izbornik Goluža uvrstio u postavu umjesto Lackovića čija ozljeda prsta još uvijek ne prolazi i čini se da ga nećemo vidjeti barem do polufinala. Početak nastavka donio je nervoznu igru s obje strane, propustili su hrvatski igrači tri uzastopna napada s igračem više za +3, no indisponirani su bili i izabranici Valera Rivere, pa je prvi pogodak pao nakon gotovo četiri minute igre kad je Čupić s krila zabio svoj šesti gol za 16:13, prvi put +3.

No, bilo je jasno da utakmice dvije tako jake reprezentacije ne može biti prelomljena u 35 minuta i Španjolska je u 41. minuti golom A. Entrerriosa nakon dugo vremena ne samo povela, nego se i odvojila (21:18). No, Golužini dečki nisu se predavali, a Španjolci su propustili pobjedu kad na +2 s dva igrača više nisu uspjeli prelomiti utakmicu. Nakon posljednjeg izjednačenja (25:25) Vori i Šprem zapečatili su zadivljujući hrvatski trijumf.

>>Štrlek definitivno otpao! Pukla mu je metatarzalna kost u šaci

>>Vuković: Pogotke sam posvetio Ivanu Baliću!

Tekstualni prijenos utakmice možete pogledati ispod u našem liveboxu.

Komentara 58

AS
astoria121
19:14 19.01.2013.

j...te kako oni igraju trenutno, to su mozda najbolja izdanja rukometne reprezentacije... Cupic i Kopljar su nevjerovatno efikasni... pogotove Kopljar se dize iz tekme u tekmu.

OB
-obrisani-
19:40 19.01.2013.

Bravo decki,super se drze ,bas onako kako znajusa jacim suparnicima... Spanjolska zvuci mozda kao ime jako ali to nas ne smeta... Cupa i Kopljar bravo.

HI
hihihuhu
12:13 20.01.2013.

Mi ne smijemo upasti u euforiju jer kad se to desi onda ide grubo prizemljenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije