Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregazili Slovence

Multinacionalni Hajduk oduševio na proslavi 102. rođendana

hnk hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/12
09.02.2013.
u 19:19

U momčadi Hajduka koji je slavio 4:1, bio je i Franko Andrijašević kojeg je Krstičević dan prije prijavio disciplinskoj komisiji zbog neodlaska na utakmicu u Gabelu.

Multinacionalni Hajduk predstavio se na proslavi 102. rođendana u kojem su bijeli na Poljudu, pred preko sedam tisuća gledatelja s (4:1) deklasirali ljubljansku Olimpiju, drugoplasiranu momčad Slovenije. Samo dva sata ranije, u Parku mladeži, tek nekih petsto metara udaljenom od Poljuda igrali su Split i sarajevski Željezničar (4:1), bio je to pravi dan mini regionalne lige. A multinacionalni Hajduk činili su igrači iz Portugala. Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Obale Bjelokosti i Brazila, odavno, neki kažu nikada, nisu Splićani imali toliko stranaca.

U početnoj momčadi bili su Lima, Vuković, Vršajević, Kouassi, a Cassio je sjedio na klupi. Drugi Brazilac Patinho je ozlijeđen, još malo će pričekati na svoju premijeru u bijelom dresu. Odlaskom 18-godišnjeg Radoševića i ozljedom njegovog vršnjaka Milića Hajduk je ostao bez klinaca, sada je najmlađi taj "Žan" iz Obale Bjeokosti, brzonogi 18-godišnjak kojeg je splitska publika prihvatila kao svoga. Svidio se "Žan" i Miši Krstičeviću, stavio ga je u momčad umjesto potencijalnog reprezentativca Mije Caktaša. Poruka je sasvim jasna. Dobro, na klupi su bili i klinci poput Kovačića i Kiša, ima Hajduk u rezervi još te djece.

No, vratimo se travnjaku, u momčadi je bio i Franko Andrijašević kojeg je Krstičević dan prije prijavio disciplinskoj komisiji zbog neodlaska na utakmicu u Gabelu. Njih dvojica su izgladili, bolje rečeno spremili pod tepih, sve nesporazume. Bijeli su, nakon početnog šoka kada je Valenčić u 5. minuti doveo Olimipiju u vodstvo u potpunosti dominirali. A Anton Maglica napokon je pokazao realizatorske moći, u 18. minuti je poravnao, a u 32. minuti krasnim udarcem glavom doveo bijele u vodstvo. Za odličan dojam pobrinuo se Vuković u 36. minuti. Andrijašević je pogodio vratnicu, a Vuković odbijenac pospremio u mrežu. Na 4:1 povisio je Andrijašević u 41. minuti iz jedanaesterca kojeg je izborio odlični Maglica. Hajduk je bio rastrčan, moćan, realizatorski raspoložen, bila je to vrhunska predstava bijelih....

Olimpija je dala još jednu potvrdu Miši Krstičeviću da je na pravom putu ma koliko mu neki u Poljudu uporno pokušali podmetati noge. Ima tih unutarnjih poljudskih borbi, Krstičević je beskompromisan, njegov put je rad, krvavi rad, a diplomacija mu nije jača strana.

Hajduk je igrao u sastavu Blažević (od 46. Kalinić) – Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović (od 46. Stojanović) – Vršajević, Lima – Maglica, Andrijašević, Kouassi (od 67. Caktaš) – Vuković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije