Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maleš priznao

Fotografirao sam se s ustaškom kapom: Bio sam mlad i nepromišljen

Hrvoje Maleš
V.L.
17.05.2011.
u 12:34

Mail je kolao s adrese zeljko.keum@gmail.com, a stigao je na adrese splitskih novinara koji većinom prate zbivanja u Gradu.

A u njemu link na fotografiju Hajdukova predsjednika Hrvoja Maleša s ustaškom kapom na glavi. Fotografija je iz mlađih dana, ali u svakom slučaju nije dobro sjela 32-godišnjem Malešu koji u svojim izjavama nastoji biti odmjeren, smiren, želi ostaviti pozitivan dojam.

A sada fotografija koja bi puno toga mogla promijeniti u njegovu predsjedničkom životu. Poznato je da se u Hrvatskoj javno nošenje ustaškog znakovlja na temelju Zakona o javnom redu i miru sankcionira kao prekršaj. Dok je bio obični Hrvoje "Popolare" Maleš, bankovni činovnik s malo većom plaćom, nitko se nije pitao kakvu kapu nosi na glavi.

Ali, upoznao je sad Maleš i crnu stranu koju nosi uloga Hajdukova predsjednika. Dugo je sa suradnicima razmišljao kako reagirati. Najavljeno priopćenje pisalo se više od tri sata.

"Zatečen sam objavljivanjem moje fotografije s ustaškom kapom i medijskim napisima o tome. Iako je fotografija autentična ona ne predstavlja moje stavove niti mene kao osobu. Nisam opterećem prošlošću i nisam pobornik bilo kakvih ideologija. Naprotiv, odgojen sam u kršćanskom duhu u obitelji koja je uvijek poticala toleranciju i poštivanje ljudi drugih nacionalnosti, rasa i vjera.

Događaj iz moje rane mladosti je rezultat mladenačke nepromišljenosti i ispričavam se svima koje je ova fotografija na bilo koji način povrijedila. Moja jedina vodilja je Hajduk.

Svu svoju energiju i znanje usmjerit ću za dobrobit našeg kluba, te se nadam da će moj rad i rezultati biti ono po čemu će me se cijeniti.", stoji u priopćenju Hrvoja Maleša.

Ključne riječi

Komentara 57

VA
Vatrenko
14:08 17.05.2011.

uvijek netko nesto mora kopkati protiv... uvijek netko nesto... sto vas smeta sad to.. pa prije 15 godina smo svi nosili i sto je najvaznije svi smo se ponosili... ustaski pokret je u biti bio pozitivan (ma da su netkitki u izvedbi cinili suprutno)...

FL
flick
14:34 17.05.2011.

I mene smeta Trg Maršala Tita usred Zagreba. Neka pati kome smeta, ali čovjeku baš dobro stoji ta kapa.

LJ
love joe
20:27 17.05.2011.

drugovi za ovo se u njemačkoj ide u pržun i to dugo dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije