Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SEDAM DANA

Mirko: Sinovi će ostati kod kuće kad se budem borio u Areni

'07.03.2013., Zagreb - Zabava Mirka Filipovica i Stipe Drvisa uoci K1 turnira u Areni.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
08.03.2013.
u 20:00

– U ringu se ne bojim batina, nego poraza. A plaše me skokovi iz zrakoplova. Skočio sam jednom i nikad više. Doduše, da se avionu nešto pokvari, možda bih "riskirao"... – kaže Cro Cop.

Još je samo šest dana do finalnog K-1 turnira u Zagrebu, a kod glavnog domaćeg junaka tog borilačkog spektakla nema znakova veće nervoze. Za našeg razgovora u njegovu kafiću \"Virage\" u Španskom, Mirko Filipović (39) bio je spreman šaliti se čak i na pitanje o nadolazećoj natjecateljskoj groznici:

– Vidim da mi nokti brže rastu, valjda zbog nervoze.

Borcima je najteže čekati nastup, pogotovu u danima uoči okršaja.

– Nitko to ne voli jer je taj osjećaj sličan onome kada vas vode na strijeljanje. Daj me upucaj odmah, da preskočim tih sedam dana agonije. Karikiram, dakako, no nije to lako. Nije me strah potući se, to radim cijelu karijeru, nego toga hoću li izgubiti i doživjeti neuspjeh.

Uvjerljivo najstariji

A što bi u ovom slučaju bio neuspjeh? Na turniru je osam gladijatora, među kojima je Mirko uvjerljivo najstariji sudionik (osam godina stariji od prvog sljedećeg borca - Moresanua).

– Neuspjeh bi bio poraz u prvom kolu od Jarrella Millera. To si ne smijem dopustiti. Moram dati sve od sebe da, ako izgubim, znam da u turnir nisam ušao nespreman ili na guzove, kako bi rekli kod mene u Privlaci.

Četrnaest godina mlađi Amerikanac Miller jedan je od onih koji se razmeću izjavama, a Cro Copu je poručio da će ga ubiti jer ga pred njegovom publikom drugačije i ne može pobijediti!

– U našem je sportu uvijek vrijedilo pravilo čuvaj se mirnog i tihog, koji kaže da će dati sve od sebe, a lajavci obično dobiju po tamburi.

Miller udara opasno iz klinča. Koliko ste ga proučavali?

– Nisam se ni za koga posebno pripremao, standardno sam trenirao, uz puno kondicijskih vježbi. Ne skautiram posebno protivnike, nikad to nisam volio i nikad si nisam predbacivao nakon poraza da se to dogodilo zato što sam ga slabo proučio. Možda se to i dogodilo zbog toga, ali to si nisam predbacivao.

Ne želi si Mirko predbacivati ni zbog mentalne higijene svojih sinova (Ivan ima 10, a Filip dvije godine i četiri mjeseca), pa ih neće voditi u Arenu. A tamo neće ni supruga Klaudija, barem je tako rekla.

– Ne želim omalovažavati loptačke sportove ili tenis, no tamo ako izgubite ništa vam se strašno neće dogoditi. A u mojem sportu vas na nosilima mogu iznijeti iz ringa pa takav stres članovima obitelji ne želim priuštiti. Da igram tenis u Areni, u publici bi bili i mlađi i stariji sin, no moj je sport previše opasan da bi ga članovi obitelji gledali uživo. Rizik od trajnih trauma za djecu je prevelik.

I prigodom njegova nastupa protiv Raya Sefa, Mirka je najavio slavni Michael Buffer. Je li on isplativa investicija za tu priredbu?

– On daje posebnu draž, najpoznatiji je najavljivač na svijetu i sam njegov dolazak jamstvo je da je priredba produkcijski i organizacijski na visokoj razini jer on svoj ugled ne želi rasprodavati.

Od zmije mi i sat stane

S ovim je turnirom i Mirkov ugled na stolu. Barem u očima domaćih poklonika. Zbog toga će u ring nastojati ući pod što manjim pritiskom, a u tome mu pomažu i njegovi psi s kojima se šeće i tako opušta. Odakle tolika ljubav prema psima?

– Veliku ulogu u ljubavi prema psima ima to jeste li odrasli uza pse ili niste. Moje su sinove psi dočekali čim su rođeni. Eto, baš jutros vidio sam kako rotvajlerica spava s Ivanom i njemu je to najnormalnije. Ne kaže se uzalud da su psi najbolji čovjekovi prijatelji. Oni čovjeka neće nikada razočarati, ne znaju se pretvarati, kad gazda dođe kući raduju mu se. Žena pak čovjeka može dočekati s najljepšim osmijehom na svijetu, a možda bi mu najradije zabila sataru pod plećku. Opet karikiram, no doista volim životinje, čak i zmije koje me užasavaju. Kad vidim zmiju, sat mi na ruci stane od straha, no svejedno je ne bih ubio već bih je vratio u prirodu – istaknuo je Mirko.

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:47 09.03.2013.

Ajme koji opsežan članak...stvarno spada pod ''premium''...

MI
mikanovic
17:23 09.03.2013.

Mirko je moj heroj i ne shvatam ljude koji ga blate. Naprimjer onaj Pavlović koji glumi kiropraktičara stalno piše protiv Mirka na svim mjestima gdje može, a nije mu do koljena po snazi i hrabrosti. Ne zna se brinuti o konjima, jedan mu je krepo a i drugi će uskoro. Mirko je baš brižan otac i pravi borac u kojeg se možemo samo ugledati a ne na neke nedostojne mlitavce Pavloviće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije