Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred derbi

Miličević: I dinamovci imaju dvije noge i dva oka

steve luštica ljubo miličević
Ivana Ivanović/Pixsell
07.09.2011.
u 12:08

Dolazak na poljudski derbi najavili su predstavnici Reala i Lyona, koji će špijunirati Dinamo, pa Manchester Uniteda, Valencije, reprezentacije Japana...

Hajduk se, barem kad je o medijskom planu riječ, zahuktava uoči derbija s Dinamom. Kao rijetko kada stižu novinarske akreditacije iz cijelog svijeta, čak 25 stranih reportera želi naći svoje mjesto u Poljudu. A svoj dolazak službeno su najavili predstavnici Reala i Lyona, koji će špijunirati Dinamo, pa Manchester Uniteda, Valencije, reprezentacije Japana...

– U iščekivanju smo najvećeg hrvatskog derbija, samo po sebi to je spektakl. Bit će to nogometni praznik, stadion će biti pun. Provlači se nekakav rat između Hajduka i Dinama, ali moramo spustiti loptu na zemlju. Naši su igrači motivirani, puni htijenja, od njih tražim pozitivnu agresiju na granici fanatizma i onda se zajedno s navijačima možemo usmjeriti prema pobjedi. Cilj je pobjeda, to ne krijem. Dinamu želim pobjedu u utakmici protiv Reala, ali bodove neka ostavi u Poljudu. Želja mi je da se nakon utakmice priča o nogometu. Nije topla voda kad se kaže da su navijači naša prednost, a tko je bolji na travnjaku vidjet će se u subotu. Za svoje igrače i trenere uvijek ću tvrditi da su najbolji – rekao je član uprave Hajduka zadužen za struku Milo Nižetić.

O derbiju su govorili Hajdukovi Australci Steven Luštica i Ljubo Miličević.

– Cijela Dalmacija živi za pobjedu nad Dinamom, tako i ja. Sve na svijetu dao bih za tu pobjedu. Dinamo ima kvalitetniju momčad, ali mi moramo biti koncentrirani na svoju  igru. I u Australiji sam gledao sve derbije, pamtim onaj iz 2009. godine kada smo pobijedili sa 2:0, Ibričić je zabio. Nisam tada ni sanjao da ću zaigrati za Hajduk. Od igrača Dinama poznajem samo Šimunića. Za mene je njihov najbolji igrač Sammir, od njega prijeti najveća opasnost – rekao je Luštica, koji je u posljednje vrijeme postao standardan u prvoj momčadi Hajduka.

A Miličeviću će, bude li igrao, dvoboj s Dinamom biti tek druga utakmica u Hajdukovu dresu. Stasiti stoper nada se da će biti zdrav i da će igrati.

– Veliko je rivalstvo, znamo koliko bi nam značila pobjeda. Ako ne pobijedimo, svjesni smo da će biti teško. Igrao sam puno velikih utakmica, ali dvoboj Hajduka i Dinama nešto je sasvim drugo. Navijači se spremaju dva tjedna za tu utakmicu, ovako nešto još nisam doživio. Sve nam to daje veliku inspiraciju – rekao je Miličević.

Čekat će ga teški dvoboji protiv brzog Rukavine, visokog Krstanovića i snažnog Beqiraja.

– Svaka im čast, čestitam im na ulasku u Ligi prvaka, ali nikoga se ne plašim. Tako sam se ponašao kroz cijelu karijeru. Pa svi oni imaju dvije ruke, dvije noge, dva oka, kao i ja. Ali nemaju veće srce od mene – kaže Miličević.

Ključne riječi

Komentara 15

SE
serđo
12:33 07.09.2011.

a mi ćemo opet napraviti sve da ih potrgamo i iskopamo u prvih 10 minuta jer znamo da smijemo.

HP
hamsun pedersen
12:40 07.09.2011.

maršić, naslov je nepravilno sročen, iritira. međutim miličević je zaboravio i na nešto što se zove nogometno umijeće. njega nemaju svi. i nadajmo se da će ono doći do izražaja u derbiju a ne frustracije.

KA
kajinx
12:46 07.09.2011.

“Nije topla voda kad se kaže”… Nismo izmislili toplu vodu kad kažemo…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije